Nipt gelijkspel tegen degradatiekandidaat ARC

Quick Boys – ARC 1- 1
Quick Boys domineerde de hele wedstrijd maar kwam niet tot scoren, met nog een kwartier te spelen kwam Quick Boys in de problemen toen ARC tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Ruim in de extra tijd kwam Quick Boys alsnog op gelijke voet tegen ARC waardoor voor de zesde maal op rij een wedstrijd in een gelijkspel werd omgezet.

ARC heeft het na de degradatie uit de Topklasse moeilijk in de Hoofdklasse en liet op Sportpark Nieuw Zuid al snel blijken blij te zijn met een punt uit deze wedstrijd, alles meer was meegenomen. Om tot dat resultaat te komen beperkte de Alphense Racing tot louter verdedigen, spaarzaam liet men zich zien op de speelhelft van de tegenstander die zwoegde om het gat in de verdediging van ARC te vinden waardoor de score geopend zou kunnen worden.

Om ARC in problemen te brengen zou Quick Boys een hoger tempo op de mat moeten leggen, dat gebeurde niet waardoor de Alphense defensie alle tijd kreeg zich tijdig te groeperen om de blauwwitte dadendrang te neutraliseren. Bovendien werd de spits vanaf de flanken onvoldoende bediend. Al met al wist Quick Boys in de eerste helft toch nog een aantal doelkansen te forceren maar bracht de paal uitkomst voor ARC bij doelpogingen van Jeroen Ketting op aangeven van Jaap van der Plas halverwege en aan het slot van de eerste helft.  Quick Boys wist in de eerste helft de nodige hoekschoppen af te dwingen, verder kwamen de blauwwitten vooralsnog niet.

In de tweede helft was het spelbeeld uit de eerste helft  weer snel zichtbaar. Quick Boys belegerde ARC, nog steeds ontbrak de sleutel de defensie van de tegenstander van het slot te krijgen. Ondanks de pressing van Quick Boys wist de defensie van ARC het hoofd koel te houden en Quick Boys van doelkansen af te houden.

Tegen de verhouding in werd ARC na een kleine tien minuten spelen gevaarlijk, toen de bal uit een vrije schop na een overtreding op de deklat belandde. Quick Boys ontsnapte aan een achterstand.

Een paar minuten later leek Quick Boys uit een vrije schop van Anton den Haan bijna de ban te breken, ten koste van een blessure waardoor doelman Tony van Ooi het veld moest verlaten passeerde de bal de doellijn niet  waardoor Quick Boys tegen de hatelijke nul bleef aankijken.

Coach Gerard de Geus sloeg aan het wisselen. Reinhard Breinburg verliet het veld voor Derek van der Plas. Later werden ook Jaap van der Plas en Michael van der Heijden naar de kant gehaald voor Jaco van der Bent en Thom de Vries.

Veel zou het niet uitmaken. Quick Boys wist het gat in de verdediging maar niet te vinden, als dat al lukte bracht in de tweede helft de doelpaal uitkomst voor ARC.

Met nog een kwartier te spelen kwam Quick Boys echt in de problemen bij een uitval van ARC waarbij de blauwwitte verdediging niet vrijuit ging. Oude bekende Sergio Ommel kon in stelling worden gebracht en zette Quick Boys op een 0 – 1 achterstand.

Quick Boys zette alles op alles om de schade alsnog te beperken, was nog een aantal malen kansrijk maar bleef niet in staat het net te vinden. Totdat Hendrik van Beelen ver in de extra tijd alsnog uit een vrije schop van Geoffrey Galata alsnog in stelling werd gebracht en de bal achter de doellijn werkte en alsnog een punt voor Quick Boys veilig stelde.