Voorbeschouwing Quick Boys – Ajax (15:00 uur)

De blauwwitten maken zich op voor de cruciale wedstrijd op sportpark Nieuw Zuid
Aanstaande zaterdag vormt sportpark Nieuw Zuid het decor voor de allesbeslissende wedstrijd in de poulefase van de nacompetitie. Dan zijn de amateurs van Ajax te gast. Ook de Amsterdammers hebben de ambitie om te promoveren naar de Topklasse. Met aanwinsten als Yuri Rose (SC Cambuur) en Paul Quasten (Willem II) willen de roodwitten de top bestormen. In de winterstop werd ook de Belgische oud-prof Laurent Delorge (o.a. ex-Ajax) aan de selectie toegevoegd. De blauwwitten moeten winnen van de Amsterdammers om zich te plaatsen voor de halve finales waarin Noordwijk wacht.
Het duel in Katwijk begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B.B. van den Helder uit Ter Aar. De wedstrijdbal wordt gesponsord door de Supportersvereniging Quick Boys. Kom naar Nieuw Zuid en moedig de blauwwitten aan! Na afloop van de wedstrijd treedt DJ Arie van Rooijen en zanger Jeroen van Katwijk op in het clubhuis.

Algemeen
De amateurs van Ajax werken hun thuiswedstrijden af op het kunstgras van sportpark De Toekomst. De roodwitten worden getraind door Bart Logchies. Met 53 punten uit 26 duels eindigde Ajax op de tweede plaats in de Hoofdklasse A. Spits Dennis Kaars, die aan het einde van het seizoen vertrekt naar zondaghoofdklasser De Dijk, is met negentien treffers de topscorer van de Hoofdklasse A geworden. Ex-prof Rose scoorde elf doelpunten.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Ajax tien keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen drie onderlinge wedstrijden, terwijl de Amsterdammers vier keer zegevierden. Drie duels eindigden onbeslist. De competitiewedstrijd in Amsterdam werd met 3-2 gewonnen door de Ajacieden. Op De Toekomst opende Kaars binnen het eerste kwart van de wedstrijd de score, terwijl Jeroen Ketting voor de 1-1 ruststand zorgde. In de eerste tien minuten na de doelwisseling scoorde Rose twee keer namens Ajax. Met zijn treffer zorgde Jaap van Duijn voor een spannende slotfase waarin Kaars en invaller Derek van der Plas met rood van het veld werden gestuurd. In de terugwedstrijd op sportpark Nieuw Zuid waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na een eerste helft zonder doelpunten bracht Kaars zijn ploeg aan de leiding. Een kwartier voor het einde zorgde invaller Thom de Vries voor de gelijkmaker. Ondanks diverse mogelijkheden voor de thuisploeg moesten de blauwwitten genoegen nemen met een puntendeling.

Nacompetitie
Quick Boys is de nacompetitie uitstekend begonnen. Op bezoek bij DVS´33 Ermelo wonnen de blauwwitten met 1-0 dankzij een treffer van Mike Ruijter uit een vrije trap in de eerste helft. Ondanks de nodige kansen over en weer werd er niet meer gescoord door beide ploegen.
Afgelopen dinsdag was DVS’33 Ermelo te gast bij de amateurs van Ajax. De Amsterdammers begonnen voortvarend en kwamen in het eerste kwart van de wedstrijd op een 2-0 voorsprong dankzij treffers van Kenneth Misa Danso en Dennis Kaars. De gasten uit Ermelo toonden veerkracht en wisten de achterstand nog voor rust met twee fraaie treffers weg te poetsen. Na de doelwisseling greep DVS’33 Ermelo het initiatief en leek een voorsprong voor de bezoekers in de maak. In de tegenstoot bracht rechtsachter Jordy Meester de thuisploeg weer op voorsprong. Na de doeltreffende en vlijmscherpe counter van Misa Danso was de wedstrijd gespeeld. In de slotminuut scoorde Kid Rodnay nog voor de statistieken (5-2). Als gevolg van deze overwinning heeft Quick Boys een driepunter nodig tegen Ajax om verder te gaan in de nacompetitie.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Ted Verdonkschot kent weinig personele problemen in aanloop naar de topper tegen Ajax. Nagenoeg iedereen is fit. Alleen Jaap van Duijn is herstellende van een knieoperatie. Het vertrouwen in een goed resultaat is groot. Met de steun van de hondstrouwde twaalfde man behoort kwalificatie voor de halve finales van de nacompetitie absoluut tot de mogelijkheden. De winnaar kan zich opmaken voor de tweeluik met topklasser v.v. Noordwijk. Het belooft een spannende wedstrijd te worden op sportpark Nieuw Zuid.

Voorverkoop
Om lange rijen aan de kassa’s te kunnen ontwijken worden de voetballiefhebbers in de gelegenheid gesteld de wedstrijdtickets al in de voorverkoop aan te schaffen. Op donderdag 22 mei van 19:30 uur tot 21:30 uur zijn de kaarten bij de bestuursleden van de Supportersvereniging verkrijgbaar in de kantine op sportpark Nieuw Zuid. Tribunekaarten kosten 10 euro, staanplaatsen kosten 8,50 euro. Ook zijn er kinderkaarten en 65+-kaarten verkrijgbaar. Uiteraard hebben de leden van K.v.v. Quick Boys en van de Businessclub gratis toegang tot het duel met de amateurs van Ajax.