Ajax trekt aan het langste eind

Quick Boys – Ajax 0 – 1
Voor de wedstrijd ontliepen beide tegenstanders elkaar weinig op de ranglijst. Beide clubs hoopten alsnog de derde periodetitel naar zich toe te trekken. Daarvoor is Ajax nog in de race. Na in de loop van de eerste helft op voorsprong te zijn gekomen zag Ajax die voorsprong geen moment meer in gevaar komen.

Quick Boys startte weer met Jeroen Ketting in de basis, Michael van der Heijden ontbrak nog steeds wegens blessureperikelen.  Beide tegenstanders deden weinig onder voor elkaar, in het begin van de wedstrijd leek Quick Boys een aantal malen dicht een voorsprong. Eerst uit een hoekschop van Maarten Bak waarbij doelman Tim Orlowski mistastte  maar Quick Boys niet kon profiteren van de wanorde in de Ajax-defensie. Een paar minuten later zette Jeroen Ketting een aanval op met Tommy Bekooij die met een splijtende pass Jeroen Ketting in scoringspositie plaatste, Ketting wist niet te profiteren waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Ajax zou terugkomen in de wedstrijd. Eerst door Kevin de Visser die doelman Patrick de Groot aan het werk zette en een hoekschop aan zijn actie overhield, een paar minuten later maakte Kenneth Misa-Donso het de blauwwitte verdediging lastig, hij sneed door de verdediging om vervolgens op doel uit te halen, weer bracht doelman De Groot uitkomst voor zijn team.

Quick Boys bleef op zoek naar de voorsprong. De Ajax-verdediging stond af en toe onder druk en moest meerdere malen aan de noodrem trekken. Eerst halverwege de eerste helft bij een overtreding op de vertrekkende oudgediende Maarten Bak. Geoffrey Galata mikte de vrije schop in de handen van Tim Orlowski. Een paar minuten later beging Siver Abdulrahman ten koste van een gele kaart een overtreding op Anton den Haan. Geoffrey Galata mikte de vrije schop op de deklat.

Toen brak een periode aan dat Ajax zich liet gelden. Eerst kwam Kenneth Misa-Danso net te kort om zijn actie in een doelpunt uit te zetten. Een paar minuten later bood de blauwwitte defensie teveel ruimte aan Kevin Visser om een actie op te zetten waardoor deze Laurens ten Heuvel kon bereiken die de bal langs doelman De Groot het doel in werkte.

Ajax had de gewenste voorsprong te pakken en zou nog maar weinig weggeven. Quick Boys drong aan maar wist niet meer gevaarlijk te worden. In de extra tijd van de eerste helft kregen de roodwitten assistentie van arbiter Dubbeld bij een overtreding op Hendrik van Beelen, die daardoor in onbalans raakte zodat hij zijn actie niet kon afwerken, wegwuifde en Ajax liet doorspelen alsof er niets aan de hand was.

Quick Boys startte de tweede helft zonder Reinhard Breinburg, Mike Filippo was zijn vervanger. De blauwwitten trachtten de achterstand weg te werken maar wisten de Amsterdamse verdediging geen moment  te laten wankelen. Ook de wissels die in de loop van de tweede helft werden gebracht wisten het wedstrijdbeeld niet te kantelen.

De beste kansen waren voor Ajax. Met het einde van de wedstrijd in wist de voor Laurens ten Heuvel ingebrachte Antonio Cvetkovic een opgelegde kans niet te verzilveren. Een paar minuten later zette Kevin Visser Mitchell van den Beld vrij voor doelman De Groot die een grotere achterstand voor zijn wist te voorkomen.

Al in de extra tijd van de wedstrijd was Jeroen Ketting dicht bij de gelijkmaker voor zijn team, Ketting zag zijn doelpoging alsnog gekeerd worden. Verdere kansen kregen de tegenstanders niet meer zodat Ajax de wedstrijd naar zich toe trok en nog een kansje heeft in de race om de derde periodetitel waarbij het geen concurrentie meer heeft van Quick Boys.

 

 

 

Geef een antwoord