Voorbeschouwing DTS Ede – Quick Boys (15:00 uur)

De blauwwitten gaan in Gelderland op jacht naar de drie punten
Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys de uitwedstrijd tegen DTS Ede. De formatie van trainer Gerard de Geus heeft na twee nederlagen op rij dringend behoefte aan een driepunter om definitief afscheid te kunnen nemen van de onderste regionen. Afgelopen weekeinde viel het doek voor DTS Ede. Door de thuisnederlaag tegen DOVO (2-3) is degradatie een feit voor de Edenaren waardoor binnenkort alweer een eind komt aan het hoofdklasseavontuur van de promovendus. DTS Ede kan vrijuit spelen tegen Quick Boys die de punten hard nodig heeft. De blauwwitten willen het seizoen goed afsluiten en een overwinning in Ede moet de basis leggen daarvoor.
Het duel wordt geleid door scheidsrechter F.E. ter Brake. De inwoner van Dedemsvaart fluit om 15:00 uur voor de aftrap. Reis mee naar Ede en steun de blauwwitten!

Algemeen
Door Training Sterk Ede is opgericht op 12 maart 1935. Tot het seizoen 2010-2011 heette de club DTS’35. De blauwwitten uit Gelderland werken hun thuiswedstrijden af op sportpark Inschoten. Het eerste veld bestaat uit kunstgras. In 2010 is de nieuwe hoofdtribune in gebruik genomen. De club van voorzitter Ron Polman telt circa 1.300 leden.

Vorig seizoen
Met 57 punten uit 26 duels werd DTS Ede vorig seizoen kampioen van de Eerste Klasse D van de zaterdagamateurs. Zodoende keerden de Edenaren terug in de Hoofdklasse na een jaar van afwezigheid.

Mutaties
Gedurende de overschrijvingsperiode versterkte DTS Ede zich met Jamal Bendadi (GVVV), Robin Koning (Otterlo), Maurice Mackay (Babberich), Bas Pol (De Graafschap), Ruben Rip (SKV) en Altay Tomruk (Bennekom). Hiertegenover stond het vertrek van Remco Speelziek (FC Lienden), Mo Ajiach (FC Lienden), David Magee (JVC Cuijck), Johan Pater (v.v. Lunteren), Mike Peters (AVW’66).

Stand van zaken
Met slechts 13 punten uit 23 duels bezet DTS Ede de laatste plaats op de ranglijst. Afgelopen zaterdag leden de Edenaren een cruciale nederlaag in het thuisduel met DOVO (2-3) waardoor degradatie een feit werd.
Quick Boys verloor op eigen veld van de amateurs van Ajax. Op sportpark Nieuw Zuid was Laurens ten Heuvel de matchwinner door in de slotfase van het eerste bedrijf de score te openen. Toch waren de blauwwitten met name voor rust veel gevaarlijker dan de tegenstander. Onder andere een vrije trap van Geoffrey Galatà (lat) verdiende meer.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 stonden Quick Boys en DTS Ede drie keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen alle onderlinge duels. In het seizoen 1983-1984 won Quick Boys op eigen veld met 5-0, terwijl de terugwedstrijd in 2-1 eindigde.
Ook in het lopende voetbaljaar trok Quick Boys aan het langste eind. Op sportpark Nieuw Zuid waren de blauwwitten met 5-0 te sterk. Voor rust zorgde Jeroen Ketting met twee treffers voor een veilige marge. Na de doelwisseling scoorde David Almeida op sublieme wijze de 3-0. Geoffrey Galatà en Chevello de Rijp bepaalden de einduitslag.

Opvallende feiten
DTS Ede slaagde er tot nu toe niet in om een thuisduel in winst om te zetten. De Edenaren behaalden slechts twee punten op eigen veld door gelijk te spelen tegen Bennekom (2-2) en RKAV Volendam (2-2). Daarnaast is opvallend dat DTS Ede met een zeer jonge ploeg acteert. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 22 jaar.

Het scoutingrapport
De technische staf van de Gelderlanders beschikt over een talentvolle selectie met zeer jonge spelers die de tegenstanders de nodige weerstand kunnen bieden. Trainer Eric Speelziek schroomt niet jeugdige spelers een kans te geven in het eerste elftal. DTS Ede is voor Quick Boys een grote onbekende. Ali Alkan is met acht treffers clubtopscorer van de promovendus.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Gerard de Geus kan weer een beroep doen op Derek van der Plas. De hardwerkende middenvelder was geschorst in het duel met Ajax. Rechtsback David Almeida is door een langdurige achillespeesblessure niet van de partij. Verder kent de technische staf van Quick Boys weinig personele problemen. De jonge talenten kloppen bovendien aan de poort, zo hebben zij bewezen in het midweekse duel tussen Jong Quick Boys en Jong Katwijk (6-1).

Rondje langs de velden
Op de 24e speeldag in de Hoofdklasse A gaat kampioen Ter Leede op bezoek bij DOVO. Runner-up VVA’71 is te gast bij ODIN’59, terwijl ARC op eigen veld de confrontatie aangaat met Sportlust’46. In Amsterdam staat Ajax tegenover Montfoort en Bennekom kruist de degens met RKAV Volendam. Tot slot strijden CSV Apeldoorn en Huizen in een onderling duel om de punten.

Geef een antwoord