Quick Boys toont karakter tegen DTS Ede

DTS Ede – Quick Boys 2 – 4
Na op voorsprong te zijn gekomen trok DTS Ede halverwege de eerste helft de stand weer gelijk om in de loop van de tweede helft op voorsprong te komen.  Erkan Sensoy zette zijn team weer op gelijke voet met DTS Ede, dat hierna de bal nog twee maal in het net zag verdwijnen.

Quick Boys zette degradant DTS Ede direct onder druk, met veel mensen achter de bal wisten de Edenaren zich te handhaven al lieten ze zich sporadisch op de blauwwitte speelhelft zien.  Nadat Hendrik van Beelen na vijf minuten spelen uit een vrije schop van Anton den Haan waarbij de bal naast het doel  werd gekopt de eerste doelkans forceerde verminderde langzaam maar zeker de druk op het doel van DTS Ede.

DTS Ede werd pas na een kwartier spelen voor het eerst gevaarlijk in de wedstrijd toen doelman Patrick de Groot een vrije schop van de kant van DTS Ede uit zijn doel wist te houden.  In deze wedstrijdfase kwam Quick Boys op voorsprong.  Tommy Bekooij werd in stelling gebracht, zijn verdediger Edwin Aben maakte een beoordelingsfout waardoor Bekooij in kansrijke positie kwam, doelman Özkan Yilmaz omspeelde en vanuit een moeilijke hoek de bal het doel inwerkte.

Na op achterstand te zijn gekomen verliet DTS Ede de defensieve stelling om met meer opportunistisch spel alsnog een beter resultaat te realiseren. Ruim halverwege werd de thuisploeg hiervoor beloond al kreeg men assistentie van de blauwwitte verdediging die de tegenstander te gemakkelijk de gelijkmaker liet scoren. Jamal Bendadi werd uit een actie van Ali Alkan bereikt en kon ongehinderd de bal hard het doel inwerken.

In de loop van de eerste helft leek Quick Boys meerdere malen dicht bij weer een voorsprong. Met nog tien minuten te spelen leek Jeroen Ketting een voorzet af te ronden waarbij de bal achter de doellijn leek te zijn verdwenen, de assistent arbiter oordeelde anders waardoor de score ongewijzigd bleef. Erkan Sensoy zou nog twee keer kansrijk worden. Eerst toen hij alleen voor de keeper werd gezet die ten koste van een blessure een doelpunt voorkwam. Diezelfde doelman had in de extra tijd van de eerste helft de assistentie van de deklat nodig om een snoeihard schot van Sensoy niet in het doel te laten belanden.

DTS Ede proefde dat er meer uit de wedstrijd te halen zou zijn en zocht het doel van Quick Boys dat zich liet aftroeven en voorlopig niet meer tot doelkansen zou komen. Na twaalf minuten spelen kregen de Edenaren loon naar werken toen Youssef Atibi in stelling werd gebracht die de bal onhoudbaar in het doel van Patrick de Groot schoot. Quick Boys stond onder druk terwijl de blauwwitten zich niet weer een verliespartij konden permitteren.

Coach Gerard de Geus sloeg aan het wisselen. Michael van der Heijden, terug van een blessureperiode, werd naar de kant gehaald voor Maarten Bak. Voor DTS Ede zou invaller Ruben Rip nog een keer gevaarlijk worden, Patrick de Groot bracht uitkomst voor de blauwwitten.

Halverwege de tweede helft kon Quick Boys eindelijk profiteren van de ruimte die DTS Ede nu wel bood. Erkan Sensoy soleerde vanaf de linkerflank naar het centrum om vervolgens de bal onhoudbaar het doel in te werken. Dat doelpunt bracht het geloof in een goed resultaat voor de blauwwitten weer terug, de defensie van DTS Ede stond weer onder druk. Met nog een kwartier op de klok verhoogde Hendrik van Beelen op aangeven van Jeroen Kettting, die direct hierna naar de kant werd gehaald voor Thom de Vries, de voorsprong naar 2 – 3.

Nadat Maarten Bak in de slotfase zijn afstandsschot door doelman Özkan Yilmaz gekeerd zag worden liet Bak een minuut later op aangeven van Thom de Vries Yilman kansloos om de uitslag op 2 – 4 te bepalen.