Voorbeschouwing DOVO – Quick Boys (14:30 uur)

De blauwwitten spelen de laatste uitwedstrijd van het seizoen
Aanstaande zaterdag spelen de blauwwitten de laatste uitwedstrijd van de competitie in de Hoofdklasse A. In Veenendaal is Quick Boys te gast bij DOVO, de huidige nummer twee op de ranglijst. De roodhemden zijn het seizoen weliswaar moeizaam begonnen, maar lijken nu deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse niet meer te kunnen ontgaan. Quick Boys is er alles aan gelegen om het voetbaljaar op een waardige manier af te sluiten. De blauwwitten kunnen nog een flinke sprong op de ranglijst maken. Een driepunter in Veenendaal is dan wel vereist. De hondstrouwe fans, die ook zaterdag weer hun favorieten achterna zullen reizen, verdienen een overwinning.
Het duel tussen DOVO en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter P.A. de Waard. De inwoner van Amsterdam fluit om 14:30 uur voor de aftrap.

Algemeen
Door Ons Vrienden Opgericht bestaat sinds 23 april 1933. De club telt circa vijftienhonderd leden en werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Panhuis pal naast de grote rivaal en topklasser GVVV. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door Peter Visee (53). DOVO heeft in het verleden vele successen geboekt. In het seizoen 2003-2004 streden de Veenendalers samen met SC Genemuiden én Quick Boys om het zaterdagkampioenschap. Uiteindelijk trokken de blauwwitten aan het langste eind.

Vorig seizoen
Met 33 punten uit 24 duels eindigde DOVO op een met Sportlust’46 gedeelde negende plaats op de ranglijst. Tien wedstrijden werden gewonnen, drie duels eindigden onbeslist en elf confrontaties leverden geen enkel punt op.

Mutaties
De selectie van DOVO heeft gedurende de overschrijvingsperiode de nodige wijzigingen ondergaan. Daan van Amerongen (De Merinos), Sander Barink (Columbia), Yannick Cornelisz (Sparta Nijkerk), Rick de Koning (Renswoude), Nick Mulder (Quick Amersfoort), Gerben Jan Ruizendaal (Nunspeet), Roy Schaap (FC Breukelen), Joop de Bruin (De Merinos), Timon van Genderen (Delta Sport), Arne Heneweer (Roda’46), Daniël Kops (FC Breukelen), Evert Palm (De Bataven), Wesley Recourt (Valleivogels), José Spenrath (gestopt) besloten om uiteenlopende reden sportpark Panhuis te verlaten. Hiertegenover stond de komst van Jeffrey Arends (FC Lienden), Ariën Bakkenes (eigen jeugd), Jaap de Brouwer (CSV Apeldoorn), Marco de Gooijer (eigen jeugd), Mike van Houten (Babberich), Mike van der Kooy (AGOVV), Adil Mahdadi (De Meern), Ruben Rentenaar (eigen jeugd), Ritchie Steinmann (Houten), Jacky Testa la Muta (Haaglandia) en Giel Thijssen (CSV Apeldoorn).

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke competitie in 1970 speelden beide ploegen vijftien keer eerder tegen elkaar in competieverband. Quick Boys won tien onderlinge confrontaties, drie wedstrijden gingen verloren, terwijl twee ontmoetingen onbeslist eindigden. De heenwedstrijd op Nieuw Zuid eindigde in 2-2. Namens de blauwwitten was Jeroen Ketting twee keer trefzeker.
Vorig seizoen liepen de blauwwitten tegen een nipte nederlaag aan in Veenendaal. Als snel in de tweede helft speelde Quick Boys tegen tien spelers van DOVO vanwege een rode kaart van Rick Bos. Desondanks konden de Katwijkers het verschil niet maken. Nadat in de slotfase Gino Lauwers na zijn tweede gele kaart ook de kleedkamer mocht opzoeken, scoorde Michael Jaliens namens de thuisploeg de winnende treffer (1-0).

Stand van zaken
Met 43 punten uit 24 duels bezet DOVO de tweede plaats op de ranglijst. Dertien wedstrijden leverden drie punten op, vier duels eindigden onbeslist, terwijl de Veenendalers zeven nederlagen leden. Slechts in theorie kan DOVO deelname aan de nacompetitie ontgaan.
Quick Boys staat weliswaar momenteel op de achtste plaats geposteerd, maar de derde positie is evenwel nog steeds niet uit beeld. De opdracht is duidelijk: de twee resterende wedstrijden moeten in winst worden omgezet.

Opvallende feiten
Na koploper Ter Leede is DOVO de ploeg met de minste tegentreffers in de Hoofdklasse A. Keeper Mike van Houten hoefde tot nu toe slechts 23 keer de spreekwoordelijke gang naar het net te maken. Daarentegen kennen de Veenendalers zelf de nodige moeite om het net te vinden. Slechts 35 keer konden de supporters van DOVO juichen om een treffer van hun favorieten. Alleen Montfoort (31), Sportlust’46 (29) en DTS Ede (25) scoorden minder vaak.

Het scoutingsrapport
Na een stroef begin heeft DOVO zich herpakt. Een sterke serie is de oorzaak van de stijging naar de tweede plaats op de ranglijst. Daarnaast nemen de Veenendalers de koppositie in de strijd om de derde periodetitel. Vanwege de vele mutaties waren de verwachtingen op sportpark Panhuis wellicht niet hooggespannen. De nieuwelingen blijken zich echter snel aangepast te hebben. De blessures in de achterhoede – DOVO miste lange tijd Michael Jaliens, Mike van der Kooy en Giel Thijssen – deren de ploeg van trainer Peter Visee vooralsnog niet. Mike van Houten ontpopt zich als een betrouwbare sluitpost en Tom Gesgarz is bij de afwezigheid van ex-prof Van der Kooy de slot op de deur. Op het middenveld staat de schietgrage Leon Toonen geposteerd, terwijl voorin de behendige clubtopscorer Feisal Kaouass en de gevaarlijke Evert Brouwers in de gaten gehouden dienen te worden.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Gerard de Geus kent weinig personele problemen. De technische staf kan een beroep doen  op een nagenoeg fitte selectie. Alleen de geblesseerde David Almeida en Jaap van der Plas zullen ontbreken op het wedstrijdformulier.

Rondje langs de velden
Op de voorlaatste speeldag in de Hoofdklasse A gaat ARC op visite bij kampioen Ter Leede. Promovendus VVA’71 ontvangt de amateurs van Ajax, terwijl Montfoort de degens kruist met rode lantaarndrager DTS Ede. RKAV Volendam en ODIN’59 steeds eveneens op het programma. Huizen en Bennekom proberen in een onderling duel de punten bij elkaar te sprokkelen. Tot slot staan Sportlust’46 en CSV Apeldoorn tegenover elkaar.

Geef een antwoord