Quick Boys laat v.v. Montfoort kansloos

Quick Boys – v.v. Montfoort 5 – 2
Voor beide tegenstanders stond er weinig meer op het spel. v.v. Montfoort had nog een verwaarloosbare kans om een periodetitel naar zich toe te trekken. Al vroeg werden de gasten geconfronteerd met een achterstand die al die aspiraties de grond in boorden. In de loop van de tweede helft deed v.v. Montfoort nog wat terug maar bleef tegen een achterstand aankijken.

Kort na aanvang van de wedstrijd kreeg v.v. Montfoort de eerste kans om op voorsprong te komen. Bart Roelofs werd in stelling gebracht en kon doorgaan op doelman Patrick de Groot die het gevaar ten koste van een hoekschop pareerde.

Amper bijgekomen van de schrik kwam Quick Boys op voorsprong. De defensie van v.v. Montfoort kwam tekort bij een aanval van Quick Boys waaruit de vrijstaande Maarten Bak werd bereikt die de bal koppend het doel in werkte.  De blauwwitten hadden direct de smaak te pakken en bleven druk op het doel van de tegenstander zetten. Na tien minuten spelen ontsnapte v.v. Montfoort aan een grotere achterstand. Vanaf de rechterflank zette Tommy Bekooij Jeroen Ketting aan het werk die zijn doelpoging gekeerd zag worden door doelman Johan Verkerk. Een paar minuten later moest Verkerk weer zijn meerdere erkennen in Maarten Bak die na voorbereidend werk van Derek van der Plas Verkerk omspeelde om daarna de bal in de touwen te jagen.

In de loop van de wedstrijd probeerde v.v. Montfoort de schade te beperken maar wist geen vuist te maken tegen de blauwwitte defensie die geen moment in de problemen kwam. Quick Boys bleef aanzetten maar was ongelukkig in de afwerking van de kansen. Halverwege zette Michael van der Heijden vanaf de linkerflank Jeroen Ketting aan het werk die zijn knappe volley door Jeroen de Vlieger van de doellijn weggewerkt zag worden.

In de loop van de eerste helft zakte de wedstrijd in, beide tegenstanders zagen geen gelegenheid om elkaar onder druk te zetten. Met de rust in zicht forceerde Quick Boys nog een doelkans, Derek van der Plas zag een schot uit de tweede linie op de paal uiteen spatten, daarna zou v.v. Montfoort gevaarlijk worden. Chanan Brandsma passeerde zijn tegenstander om vervolgens Wouter Agterberg te laten scoren,   die zag zijn doelpoging gekeerd worden waardoor de tegenstanders met een 2 – 0 voorsprong van Quick Boys gingen rusten.

Direct na de rust zette Quick Boys weer aan om de voorsprong verder te vergroten. Michael van der Heijden verraste zijn tegenstander om vervolgens op doel uit te halen waar doelman Johan Verkerk een sta in de weg bleek. Een paar minuten later moest Verkerk alsnog zijn meerdere in de vertrekkende Van der Heijden erkennen toen deze een assist vanaf de rechterflank van de voet van Sander van Duijn het doel in werkte.

v.v. Montfoort bleef onder druk staan, een paar minuten na op 3 – 0 achterstand te zijn gekomen ontsnapte de gasten aan een grotere achterstand toen een omhaal van Jeroen Ketting uit een voorzet van weer Sander van Duijn maar net naast het doel belandde.

Na ruim tien minuten spelen kwam v.v. Montfoort terug in de wedstrijd toen Bilal Laokill met een afstandsschot  de achterstand naar 3 – 1 terugbracht.  Een paar minuten later vergrootte Hendrik van Beelen met een kopbal uit een voorzet van Michael van der Heijden de marge naar 4 – 1. Kort hierop volgde de eerste publiekswissel van de wedstrijd, Van der Heijden ging naar de kant voor de Erkan Sensoy die voor de laatste keer zijn kunsten op Nieuw Zuid zou vertonen.

Halverwege de tweede helft moest Pascal van der Plas met een blessure het veld ten faveure van Mike Filippo verlaten. Omdat er voor beide tegenstanders met deze tussenstand niets meer op het spel stond ontwikkelde zich een wedstrijd waarbij beide tegenstanders volop op jacht naar doelpunten gingen.

Met nog een kwartier te spelen kreeg Maarten Bak een welverdiende publiekswissel, Jaap van der Plas was zijn vervanger. Beide teams zouden nog een keer tot scoren komen. Eerst bracht invaller Menno Vennof de achterstand voor zijn team terug naar 4 – 2, met nog vijf minuten op de klok bepaalde Jeroen Ketting uit een voorzet op maat van de voet van Jaap van der Plas de eindstand op 5 – 2.