Quick Boys maatje te klein voor GVVV

GVVV – Quick Boys 1 – 0
Na eerst zondagtopklasser FC Lienden met 2 – 0 te hebben verslagen restte Quick Boys de wedstrijd tegen de zaterdagtopklasser GVVV dat in de loop van de tweede helft via een strafschop op een 1 – 0 voorsprong kwam en daarmee de wedstrijd besliste.

Voor GVVV was winst belangrijk. Voor de topklasser begint de competitie al over twee weken, bovendien had GVVV al eerder in het eigen toernooi een 1 – 7 nederlaag geleden tegen Jong Vitesse.

Quick Boys dat de trainingen later was begonnen dan de tegenstander en bovendien veel nieuwelingen in de selectie kent startte met Reinhard Breinburg, Derek van der Plas en Jeroen Ketting en voor de rest ten opzichte van het vorige seizoen allemaal nieuwe spelers haar tegenstander onbevangen tegemoet.

De eerste scoringskans was voor GVVV, doelman Kevin Sip moest alles uit de kast halen om zijn doel schoon te houden een paar minuten later leek Quick Boys dicht bij de opening van de score toen Derek van der Plas op aangeven van Joost Kuhlmann de bal maar net over het doel joeg.

Na een kwartier spelen verhoogde GVVV het wedstrijdtempo en kwam Quick Boys onder druk te staan. Eerst werd een doelpunt op aangeven van de assistent scheidsrechter wegens buitenspel geannuleerd, kort daarna voorkwam Kevin Sip met een knappe redding een achterstand voor de blauwwitten bij een doelpoging van Sherwin Grot.

Quick Boys zat in de verdrukking en liet zich nog maar zelden op de speelhelft van de tegenstander zien. Ruim halverwege de eerste helft maakte Jaco van der Bent een actie vanaf de linkerflank, de doelpoging die hier uit voortvloeide werd alsnog een prooi voor doelman Johan Jansen. In de loop van de eerste helft zou GVVV nog  twee keer kansen krijgen om alsnog op voorsprong te komen. Eerst uit een actie van Rik van der Eerden op links die hierdoor op doel kon uithalen, maar de bal naast het doel plaatste. Op slag van rust zette Rodny Hofman Joey Snijders vrij voor doelman Sip die met een knappe redding zijn doel schoonhield.

Na een ruststand van 0 – 0 bracht coach Ted Verdonkschot de eerste wissels bij Quick Boys. Jeroen Ketting, Derek van der Plas en Joost Kuhlmann waren in de kleedkamer achtergebleven. Thom de Vries, Jaap van der Plas en Maarten Woudenberg waren hun vervangers. In de loop van de tweede helft zouden ook nog Reinhard Breinburg en de aangeslagen Bart Freke worden gewisseld voor Jaap van Duijn en Mike Ruijter.

Al vroeg in de tweede helft kwam GVVV op voorsprong uit een strafschop nadat Mitchel Bottenhelft onreglementair door Bart Freke naar de grond was gewerkt. Aanvoerder Wilco den Hartog joeg vanaf elf meter de bal hard in de touwen.  Een paar minuten later leek Joey Snijders uit een voorzet vanaf rechts de voorsprong verder te verhogen, Snijders plaatste de bal net naast het doel.

Net als bij Quick Boys begon coach Erik Assink ook te wisselen, de wissels hadden weinig invloed op het spel van de Veenendaalers. Met nog een half uur te spelen testte Roy Terschegget met een vrije schop opnieuw Kevin Sip, die met moeite alsnog een grotere achterstand voorkwam.

In loop van de wedstrijd bleef Quick Boys op zoek naar de gelijkmaker maar bleek niet in staat het gat in de verdediging te vinden, met het einde van de wedstrijd in zicht plaatste GVVV nog een slotoffensief. Quick Boys stond onder druk maar wist verdere schade te voorkomen waardoor de wedstrijd in een 1 – 0 overwinning voor GVVV eindigde. Het nieuwe Quick Boys had weer een nieuwe ervaring opgedaan, weer hebben de spelers gelegenheid gekregen om tegen een sterke tegenstander een hecht team te worden.