Winst in oefenpartij tegen RKAVV

RKAVV – Quick Boys 1 – 2
Quick Boys heeft de oefenwedstrijd tegen zondaghoofdklasser RKAVV met winst afgesloten. Na al snel op achterstand te zijn gekomen wisten de blauwwitten in de loop van de eerste helft langzij te komen om in de tweede helft met een sterk gewijzigd elftal op voorsprong te komen en die voorsprong niet meer weg te geven.

Quick Boys kende een matige start van de wedstrijd, die instelling werd direct afgestraft waardoor de blauwwitten al snel tegen een achterstand aankeken.  Na enige tijd zou Quick Boys zich herpakken al werd de eerste doelkans pas na een kwartier spelen geforceerd toen Jaap van Duijn een aanval afrondde waarbij de bal over het doel verdween. Een paar minuten later had Tommy Bekooij meer rendement uit zijn actie moeten halen, nu speelde hij de bal recht op de doelman af.

Een paar minuten later bewees doelman Kevin Sip zijn waarde voor zijn team om tot twee keer toe twee uitgelezen kansen van zijn tegenstander te neutraliseren.

Langzaam maar zeker trok Quick Boys de wedstrijd naar zich toe, RKAVV zat in de verdrukking en hoopte met de counter de tegenstander te verrassen. Na een half uur spelen werd een blauwwitte aanval onreglementair onderbroken waardoor Quick Boys net buiten het strafschopgebied een vrije schop mocht nemen. Jaap van Duijn onderstreepte zijn klasse om vanuit een onmogelijke hoek toch het gaatje te vinden om RKAVV-doelman te verrassen.

Hoewel de stand nu gelijk getrokken was namen de zorgen voor Quick Boys plotseling toe toen zowel Pascal van der Plas met een knieblessure en Jaap van Duijn met een schouderblessure moesten verlaten.

Met de rust in zicht leek Quick Boys op voorsprong te komen. Harry Zwarthoed plaatste een vrije schop op het hoofd van Mike Brantjes die zijn doelpoging net over het doel zag verdwijnen.

Om zoveel mogelijk spelers van zijn selectie te kunnen beoordelen bracht coach Ted Verdonkschot bij aanvang van de tweede helft een groot aantal wijzigingen aan in zijn team, waarbij meerdere jongere spelers met een Quick Boys verleden werden opgesteld.

Beide teams gingen op zoek naar de voorsprong. Eerst had Maarten Woudenberg pech bij de afwerking van een doelkans, de doelman van RKAVV was spelbreker. Een paar minuten later moest invaldoelman Ruben van der Does alles uit de kast halen om een achterstand voor zijn team te voorkomen.   Weer later ontsnapte Quick Boys aan een achterstand toen  een doelpoging van de kant van een RKAVV-speler op de doelpaal belandde.   Beide teams waren meerdere malen dicht bij de voorsprong.

Weer zou Quick Boys het initiatief naar zich toe trekken, met nog een kwartier te spelen bezweek de RKAVV-defensie onder de druk, een blauwwitte aanval werd door een handsbal onderschept wat in een strafschop voor Quick Boys resulteerde waar Maarten Woudenberg zich mee zou belasten. Woudenberg liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en zette Quick Boys op voorsprong. Die voorsprong werd niet meer weggegeven waardoor de wedstrijd met winst voor de blauwwitte eindigde.

Geef een antwoord