Gelijkspel tegen topklasser VVSB

Quick Boys – VVSB 1 – 1
Na een drukbezochte Open Dag waarbij o.a. de nieuwe selectie aan het massaal opgekomen publiek werd voorgesteld volgde de wedstrijd tegen zondagtopklasser VVSB. Na eerst op voorsprong te zijn gekomen kwam VVSB in de loop van de eerste helft weer op gelijke voet met Quick Boys. Daarna werd er niet meer gescoord.

Quick Boys is inmiddels halverwege de voorbereiding van het nieuwe seizoen, de komende wedstrijden zullen voor de beker gespeeld worden waarna op 7 september a.s. de eerste competitiewedstrijd op Nieuw Zuid tegen Volendam gespeeld zal worden. Voor VVSB wacht volgende week al de eerste wedstrijd in competitieverband.

Hoewel de tegenstander al langer met de voorbereiding bezig is, was dat aan het spel van VVSB niet af te zien. Toch was VVSB kort na aanvang van de wedstrijd dicht bij de voorsprong in de wedstrijd toen Koen Bosma zijn schot op doel via de hand van doelman Kevin Sip op de deklat zag belanden.

Ook Quick Boys liet zich qua doelkansen niet onbetuigd. Een paar minuten nadat VVSB dicht bij de opening van de score leek, was Thom de Vries uit een hoekschop van Jaap van Duijn bijna succesvol voor zijn team. Zijn doelpoging belandde naast het doel.

In de loop van de wedstrijd profileerde Quick Boys zich als de betere in het veld. VVSB leunde teveel achterover en liet aanvallend te weinig zien om de blauwwitte defensie te verontrusten. Na een kwartier spelen werd Quick Boys beloond voor haar spelopvatting.  De opkomende Jaap van Duijn wist met een steekpass Harry Zwarthoed in stelling te brengen die met een bekeken lob doelman Ronald van der Meer passeerde en zijn team op voorsprong bracht.

Ruim halverwege de eerste helft zou VVSB weer wat terug doen. Na een overtreding van Mike Brantjes mocht Koen Bosma aanleggen voor een vrije schop. Doelman Kevin Sip wist de gelijkmaker te voorkomen.  Weer hadden beide tegenstanders teveel tijd nodig om elkaar af te tasten, waarbij geen van de tegenstanders gevaarlijk wist te worden.  Met nog een paar minuten op de klok wist VVSB de stand alsnog gelijk te trekken toen de attente Bas Ruigrok zag dat Kevin Sip te ver voor zijn doel stond, vanaf de middenlijn een doelpoging waagde en de bal het doel in zag verdwijnen.

Kort hierna kreeg Quick Boys de gelegenheid weer op voorsprong te komen. Aan de rand van het strafschop gebied, ter hoogte van de achterlijn nam Jaap van Duijn na een overtreding op Joost Kuhlmann een vrije schop die in de doelmond belandde. Niet één van de meegekomen blauwwitte spelers wist de bal over de doellijn te werken.

Na de rust brachten beide coaches de eerste veranderingen aan in hun team, om later nog meer wijzigingen aan te brengen. Al die wissels kwamen het spel niet ten goede. Quick Boys mocht VVSB onder druk zetten, de stootkracht en het raffinement van de blauwwitte aanvallers schoot tekort om de verdediging van VVSB te verontrusten.  In het begin van de tweede helft mocht Quick Boys tot twee keer toe een vrije schop in de buurt van het strafschopgebied, in beide gevallen bleek doelman Ronald van der Meer een sta in de weg.

VVSB beperkte zich tot verdedigen en hoopte door het in stelling brengen van invaller Giovally Serbony alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Serbony werd te vaak in buitenspelpositie aangespeeld zodat deze spelwijze geen resultaat bracht voor VVSB.   Beide teams kwamen niet meer tot scoren zodat de wedstrijd in een 1 – 1 eindstand eindigde.