Voorbeschouwing Quick Boys – Alphense Boys

De districtsbekerwedstrijd op Nieuw Zuid begint om 17:00 uur
Amper vier weken na de eerste training vindt aanstaande zaterdag de eerste serieuze wedstrijd voor Quick Boys plaats. Op sportpark Nieuw Zuid is Alphense Boys de tegenstander in het kader van het districtsbekertoernooi. Het duel tussen de blauwwitten en de roodwitten begint om 17:00 uur.

(Zie PDF-bijlage voor bestuursmededelingen m.b.t. parkeren, entree en orde- en gedragsregels)  

Het verhaal van Alphense Boys is bekend. De club van voorzitter Bob Valkenburg werd gestraft vanwege de wanordelijkheden in het nacompetitieduel met Haaglandia. De Alphenaren werden door de KNVB teruggezet naar de zondageersteklasse. De formatie van nieuwe trainer Marco van Rijn en zijn assistent Eli Wattimury heeft echter de ambitie om zo spoedig terug te keren naar de zondaghoofdklasse. Op basis van de resultaten in oefenduels met HBS (3-2), Jodan Boys (3-4) en Ter Leede (0-1) kan gesteld worden dat Alphense Boys op de goede weg is.

De voorbereiding van Quick Boys verloopt eveneens naar wens. De vernieuwde technische staf onder leiding van trainer Ted Verdonkschot is de afgelopen weken druk doende geweest met het inpassen van de aanwinsten om te komen tot een ideale basiself. De contouren van het nieuwe Quick Boys wordt langzaam maar zeker zichtbaar. In vriendschappelijke wedstrijd tegen gerenommeerde tegenstanders waren de blauwwitten allerminst de onderliggende partij. 

Hoewel voor beide teams de competitie de prioriteit heeft, zullen Quick Boys en Alphense Boys het bekerduel absoluut serieus nemen. Het is immers de kortste route naar het "grote" en lucratieve KNVB-bekertoernooi. Bovendien is het duel op Nieuw Zuid een mooie, nieuwe test voor het gerenoveerde Quick Boys. Kortom, genoeg redenen om zaterdag een kijkje te komen nemen in de duinpan.

Geef een antwoord