Voorbeschouwing Sportlust’46 – Quick Boys

Beleven de blauwwitten de beste seizoensstart sinds 1993?
Afgelopen zaterdag won Quick Boys voor de eerste keer sinds elf jaar weer eens een openingswedstrijd in eigen huis. Blijdschap en opluchting overheersten na afloop in de kleedkamer. Na de 2-1 zege in het openingsduel met RKAV Volendam op sportpark Nieuw Zuid speelt Quick Boys aanstaande zaterdag de eerste uitwedstrijd van het seizoen. In Woerden zijn de blauwwitten te gast bij Sportlust’46. Het duel tussen Quick Boys en Sportlust staat onder leiding van scheidsrechter W.D. Jansen. De inwoner van Zwolle fluit om 14:30 uur voor de aftrap. Eerder die dag staat het duel tussen de reserveteams van Sportlust’46 en Quick Boys op het programma. Deze wedstrijd begint om 11:00 uur. Reis mee naar Woerden en moedig de blauwwitten aan in de dubbele confrontatie met Sportlust’46.

Lang geleden
Het was al lang geleden, kopte het Leidsch Dagblad afgelopen maandag. Te lang geleden. Op zaterdag 31 augustus 2002 won Quick Boys voor het laatst de seizoensouverture op Nieuw Zuid. Ook destijds moesten de blauwwitten een 0-1 achterstand goedmaken. Marcel van der Horst en Arie van Rijn zetten de duinpan in lichterlaaie. Dat deden Joost Kuhlmann en Jeroen Ketting afgelopen weekeinde ook. Beide spelers vonden op fraaie wijze het net en zorgden voor enthousiaste taferelen op de tribunes.
Het is nog langer geleden dat Quick Boys de eerste twee wedstrijden van het seizoen in winst wist om te zetten. Op 11 september 1993, meer dan 20 jaar (!) geleden, wonnen de blauwwitten ook het tweede competitieduel van het seizoen. Na de winst op Huizen tijdens de seizoensouverture op sportpark Nieuw Zuid (3-1) werd een week later Kozakken Boys verslagen in Werkendam (1-0). Kortom, de blauwwitten kunnen de goede seizoensouverture een fraai vervolg geven en geschiedenis schrijven.

Sportlust’46
Sportlust’46 is opgericht op 5 oktober 1946 en telt circa duizend leden en is nog steeds aan het groeien. Het vernieuwde complex heeft een aanzuigende werking. De club werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Cromwijck in Woerden. Trainer Richard Middelkoop is bezig aan zijn tweede jaar bij de club die vorig seizoen met 34 punten uit 26 duels op de tiende plaats eindigde in de Hoofdklasse A.
Om uiteenlopende redenen besloten Stefan Rijsdam (TAVV), Stanley Mailoa (Montfoort), Kafael Voorn (Montfoort), Roy Eekman (BVCB, Jelle Bouma (OSM) en Mathijs Boom (VVA’71) de club te verlaten. Hiertegenover stond de komst van Quincy Allee (Kozakken Boys), Maarten Cieremans (Jodan Boys), Jeroen Merk (ARC), Jaap Smeeing (Pancratius), Jeffrey Verkerk (SC Feyenoord), Kristiaan van Vliet (VEP) en Yorno Vork (Montfoort).
Sportlust’46 hield een punt over aan het openingsduel van vorig seizoen. Op bezoek bij promovendus SDC Putten behaalden de Woerdenaren op knappe wijze een punt (0-0), nadat verdediger Rory van Gulik, ex-Argon en een bekende van Anton den Haan, na amper een half uur spelen met rood mocht vertrekken.  

Onderlinge resultaten
De statistieken bieden de Katwijkers vertrouwen. In het verleden speelden Quick Boys en Sportlust’46 slechts vier keer eerder tegen elkaar in competitieverband. De blauwwitten wonnen drie onderlinge confrontaties en deelden één keer de punten met de roodhemden. Quick Boys verloor dus nog nooit van Sportlust’46. Op het vernieuwde hoofdveld in Woerden wonnen de blauwwitten vorig seizoen met 2-1. Voor rust zorgden Chevello de Rijp en Jaap van der Plas voor een comfortabele voorsprong. De aansluitingstreffer van Sportlust’46 bracht de overwinning van Quick Boys niet meer in gevaar. In de terugwedstrijd hielden beide teams elkaar in evenwicht (2-2). Tommy Bekooij en Maarten Bak waren verantwoordelijk voor de Katwijkse doelpunten.
In uitduels behaalden de blauwwitten tot nu toe een 100%-score. Naast de 2-1 overwinning van vorig seizoen won Quick Boys een jaar eerder, in de eerste confrontatie met Sportlust’46, met 2-0 dankzij treffers van Hendrik van Beelen en Michael van der Heijden.

Speelronde 2
Op de tweede speeldag in de Hoofdklasse A gaat Ajax op bezoek bij Bennekom en speelt DVS’33 Ermelo een thuisduel met SDC Putten. Op sportpark De Wolfskamer staan Huizen en VVA’71 tegenover elkaar. ODIN’59 ontvangt SDV Barneveld, terwijl Montfoort op visite gaat bij Sparta Nijkerk. Tot slot probeert RKAV Volendam in eigen huis de kater weg te spoelen tegen DOVO.

Geef een antwoord