SJC kansloos tegen Quick Boys

Quick Boys – SJC 4-1
Quick Boys oefende, omdat de bekerwedstrijd tegen UVS wegens competitieverplichtingen van UVS niet kon doorgaan, tegen de Noordwijkse zondag eersteklasser SJC.

In de basiself ontbraken een aantal vaste krachten, desondanks kwam SJC er in de wedstrijd zelden aan te pas. SJC stond constant onder druk van Quick Boys dat weliswaar meerdere hoekschoppen afdwong maar nog geen kans zag de score te openen.

Nadat Tommy Bekooy voor Quick Boys op aangeven van Harry Zwarthoed dicht bij een doelpunt was, de bal belandde op de deklat, was SJC halverwege de eerste helft dicht bij de openingsgoal toen Richard Versteden uit een hoekschop de bal net naast het doel werkte. Direct hierna stelde Quick Boys orde op zaken. Vlak voorbij de middenlijn speelde Milan Hoek de vrijstaande Jaap van Duijn aan die zich een vrije doorgang op het vijandelijke doel verwierf en met een stiftbal de bal langs doelman Robin Otten werkte.

Een paar minuten later wist Richard Versteden van desorganisatie in de blauwwitte verdediging waardoor SJC tegen de verhouding in de stand weer gelijk trok. Tot de rust zou Quick Boys nog een keer scoren. Met nog een kleine tien minuten te spelen beging doelman Otten een overtreding op Milan Hoek die in stelling was gebracht door Jaap van Duijn. Die overtreding werd bestraft met een strafschop waarmee Jaap van Duijn zich belastte. Hoewel Robin Otten de goede hoek koos, kwam hij net tekort om een nieuwe achterstand voor SJC te voorkomen. Tot de rust zou de stand niet meer veranderen.

Na de rust bleven een aantal spelers van Quick Boys achter in de kleedkamer. Dat ging niet ten koste van het spel van de blauwwitten. De dominantie uit de eerste helft was ook in de tweede helft overduidelijk zichtbaar. Het spel speelde zich voornamelijk af op de speelhelft van SJC. Tot twee maal toe wist Quick Boys de score verder op te hogen naar de uiteindelijke eindstand 4 – 1. In beide gevallen werd er gescoord door Niels van Veen. Het spel speelde zich grotendeels af op de speelhelft van SJC, dat zich zelden liet zien op de speelhelft van de tegenstander en dan ook nog geen kansen wist te creëren. Het initiatief lag volledig bij de blauwwitten die volop kansen wisten te creëren maar te onzorgvuldig met die kansen omgingen zodat SJC met een geflatteerde 4 – 1 nederlaag huiswaarts kon keren.