Quick Boys komt tekort tegen Ajax

Ajax – Quick Boys 3 – 2
Weer dolf Quick Boys in een uitwedstrijd tegen een concurrent het onderspit. Ajax kwam op voorsprong, met nog tien minuten te spelen in de eerste helft kwam Quick Boys weer langszij. In de tweede helft scoorde Ajax binnen tien minuten nog twee keer, met nog een half uur te spelen verkleinde Quick Boys de achterstand tot 3 – 2. Daarna stokte de teller.

Nadat beide tegenstanders de tijd hadden genomen om elkaar af te tasten creëerde Ajax de eerste scoringskans toen Rience Schurman vanaf links Dennis Kaars in stelling bracht, met een knappe redding wist doelman Kevin Sip zijn doel schoon te houden. Ajax zette Quick Boys onder druk en bleef jagen op de voorsprong. Tussendoor produceerde Quick Boys de eerste doelkans, Jeroen Ketting kopte de bal naast het doel.

Na een kwartier spelen was Ajax weer dicht bij de openingsscore, toen Yuri Rose uit een vrije schop de bal op de paal kopte. Een paar minuten later bracht de paal weer uitkomst voor de blauwwitten toen weer Yuri Rose vanaf rechts de bal op de tweede paal mikte. De bal kwam terug in het veld, waardoor Ajax de aanval kon voortzetten en Dennis Kaars alsnog de score voor Ajax kon openen.

Ajax profiteerde volop van de gelegenheid die Quick Boys haar tegenstander bood om in haar spel te komen. De blauwwitten zouden zich moeten herpakken om weer in de wedstrijd terug te komen. Daar slaagden de blauwwitten maar matig in. Ajax bleef druk zetten, bleef kansen creëren  maar ging daar te onnauwkeurig mee om zodat de voorsprong onveranderd bleef. Quick Boys bleef moeite houden om in haar ritme te komen.

In de loop van de eerste helft herpakte Quick Boys zich. Na eerst tegen een gele kaart te zijn aangelopen wist Jeroen Ketting na via Harry Zwarthoed in balbezit te zijn gekomen vanaf de rand van het strafschopgebied hard op doel uit te halen en de bal langs doelman Danny Been te werken. Uit een van de spaarzame scoringskansen wist Quick Boys de stand weer gelijk te trekken.  Dat doelpunt inspireerde de blauwwitten die op jacht gingen naar nog een doelpunt tegen een tegenstander die niet meer die dominantie van het begin van de wedstrijd toonde. Er werd in de eerste helft niet meer gescoord, waardoor de tegenstanders met een 1 – 1 tussenstand aan de thee gingen.

Waar Ajax in de eerste helft te laconiek met de kansen omging bleken de Amsterdammers in het begin van de tweede helft efficiënter met de kansen om te gaan.  Binnen tien minuten scoorde Ajax twee keer. Beide doelpunten werden gescoord door Yuri Rose. Bij de 2 – 1 gaf hij de blauwwitte defensie het nakijken en bij de 3 – 1 werd Rose vrij voor doelman Sip gezet die door Rose kansloos werd gelaten.

Weer gaf Quick Boys zich niet gewonnen. Eerst mikte Joost Kuhlman de bal in het zijnet, een paar minuten later verkleinde Jaap van Duijn de achterstand naar 3 – 2 toen hij op aangeven van Joost Kuhlman de bal het doel inkopte. Ajax trok zich terug op de eigen speelhelft. Met veel spelers achter de bal mocht Quick Boys het spel maken. De blauwwitten slaagden er niet meer in het gat in de verdediging te vinden. Daar brachten ook de wissels die in de loop van de tweede helft geen verandering in.

Met nog een tien minuten te spelen voorkwam doelman Sip dat een doelpoging van de zojuist ingevallen Kid Ronday in de touwen verdween. Quick Boys bleef jagen op minstens een punt, Ajax had zich op de eigen speelhelft terug getrokken en wist verder scoren van Quick Boys te voorkomen zodat de punten in Amsterdam achterbleven en Quick Boys met lege handen huiswaarts moest keren.