Voorbeschouwing Quick Boys – SDV Barneveld (16:30 uur)

Kunnen de blauwwitten zich herpakken in de competitie?
Na de nipte nederlagen tegen de amateurs van Ajax (2-3) en UVS (2-3) probeert Quick Boys zich op eigen veld te revancheren. De blauwwitten ontvangen promovendus SDV Barneveld. Op sportpark Nieuw Zuid zal scheidsrechter R.H.J van de Waerdt het duel in goede banen trachten te leiden. De inwoner van Veenendaal fluit om 16:30 uur voor de aftrap met de bal die door bouwbedrijf De Lange van der Plas B.V. wordt geschonken. Kom naar Nieuw Zuid en moedig de blauwwitten aan!

Algemeen 
Sterk Door Vriendschap Barneveld werd opgericht op 24 maart 1954. Sportpark Norschoten is de thuisbasis. Vorig seizoen werd SDV Barneveld kampioen van de Eerste Klasse A. Trainer Dick Schreuder en clubtopscorer Marciano Mengerink vertrokken naar het Engelse Barnet, de club van Edgar Davids. Momenteel zwaait ex-prof Hans van Arum de scepter.

Mutaties
Gedurende de zomerstop wist de nieuwkomer zich te versterken met Ali Alkan (DTS Ede), Youssef Atibi (DTS Ede), Niels van Duijn (VVZ’49), Ronald Evers (VVZ’49), Gauthier Mulala (DTS Ede) en Rik Sterkenburg (DTS Ede). Hiertegenover stond het vertrek van Mariano Aalders (Bennekom), Josja Bolks (Olympia), Koen van den Bosch (FC Zutphen), Gijs van Manen (Stroe) en Marciano Mengerink (Barnet, Engeland). 

Katwijks tintje
Met zes punten uit zeven duels staat SDV Barneveld momenteel op de twaalfde plaats in de Hoofdklasse A. De promovendus won van Bennekom (1-0) en Huizen (2-0), maar dolf het onderspit tegen Sparta Nijkerk (0-1), ODIN’59 (0-1), RKAV Volendam (2-3), Sportlust’46 (1-2) en SDC Putten (0-3). Een zware serie met wedstrijden tegen Quick Boys, DOVO, VVA’71 en Ajax volgt, te beginnen met het duel op sportpark Nieuw Zuid.
Voor twee lieden uit het kamp van SDV Barneveld is het duel met Quick Boys extra bijzonder. Verdediger Niels van Duijn, niet te verwarren met de ex-aanvoerder van de blauwwitten, is de zoon van een rasechte Katwijker. Zijn vader groeide op in het dorp, maar volgde zijn grote liefde naar Gelderland. Vaderlief was in het verleden fan van Quick Boys. 
Ook een staflid van SDV Barneveld heeft Katwijks roots. Adrie Zwaan was als supporter en jeugdleider nauw verbonden met Quick Boys. Ook hij vond zijn geluk in Gelderland en verhuisde jaren geleden naar Voorthuizen. Materiaalman Zwaan heeft zaterdag 2 november 2013 al enige tijd rood omcirkeld en zal vele bekenden tegenkomen op sportpark Nieuw Zuid. 

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke competitie in 1970 stonden Quick Boys en SDV Barneveld vier keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen drie onderlinge confrontaties, terwijl de Barnevelders één keer aan het langste eind trokken. De laatste ontmoeting op sportpark Nieuw Zuid dateert uit het seizoen 1975-1976. Quick Boys versloeg SDV Barneveld destijds met 1-0. 

Ommekeer
Quick Boys moet winnen van SDV Barneveld om de aansluiting met de top in de Hoofdklasse A te kunnen behouden. Trainer Ted Verdonkschot kan in het duel met de Barnevelders weer een beroep doen op Milan Hoek, de middenvelder die na drie wedstrijden schorsing terugkeert in de A-selectie van de blauwwitten. 

Speelronde 8
Op de achtste speeldag van de Hoofdklasse A gaat koploper Sparta Nijkerk op bezoek bij Sportlust’46. Runner-up Ajax is te gast bij DOVO, terwijl DVS’33 Ermelo op eigen veld tegenover VVA’71 staat. ODIN’59 gaat op visite bij RKAV Volendam. De duels tussen Huizen en Bennekom en SDC Putten en Montfoort completeren het programma van zaterdag 2 november.

Geef een antwoord