Quick Boys wint kraker tegen koploper

Quick Boys – Sparta Nijkerk 4-3
Al binnen een minuut kwamen de blauwwitten op voorsprong. Quick Boys vergat die voorsprong verder op te bouwen. De tegenstanders gingen rusten met een 2 – 2   tussenstand op het scorebord. Kort na rust kwam Sparta Nijkerk weer op voorsprong, vlak voor tijd trok Quick Boys de wedstrijd naar zich toe en won met 4 – 3.

Quick Boys kende een droomstart. Bij de eerste beste aanval was het raak toen  Harry Zwarthoed vanaf de linkerflank Milan Hoek in stelling bracht die alle ruimte kreeg om doelman Rijnvis kansloos te laten. Sparta Nijkerk had enige tijd nodig om van deze tegenvaller te herstellen, daarna trachtten de gasten alsnog de schade te herstellen. Daarin slaagden zij niet, Quick Boys bleef druk zetten op het doel van de tegenstander, produceerde meerdere doelkansen maar had de pech dat doelman Rijnvis in goeden doen was waardoor Sparta Nijkerk al vroeg in de wedstrijd een grotere achterstand bespaard bleef.

Waar het wachten bleef op een grotere voorsprong van Quick Boys kwam Sparta Nijkerk na een kwartier spelen op gelijke voet. Bij een van de weinige aanvallen van Sparta Nijkerk werd binnen het strafschopgebied door een van de blauwwitte verdedigers  ongelukkig hands gemaakt. Arbiter Van den Helder besloot gedecideerd tot een strafschop. Hoewel doelman Patrick de Groot, voor de tweede keer dit seizoen in competitieverband in de basis, in de goede hoek lag trok Guido de Graaf aan het langste eind waardoor Sparta Nijkerk tegen de verhouding in weer op gelijke voet met Quick Boys kwam.

Hoewel Quick Boys zich in de loop van de wedstrijd ontpopte als de bovenliggende partij, de blauwwitten verdienden meer bij de afronding van meerdere doelkansen, kwam Sparta Nijkerk ruim halverwege de eerste helft toch op voorsprong. Tarik Tissoudali,  in de loop van de wedstrijd had hij zich langzaam maar zeker tot kwelgeest van de blauwwitte verdediging ontwikkeld, omspeelde tot twee keer toe doelman De Groot om vervolgens Sefanja Davids in stelling te brengen  die geen moeite had de bal in de touwen te jagen. Sparta Nijkerk nu op voorsprong, groef zich niet in en bleef voetballen.

Met nog een kwartier te spelen trok Quick Boys de stand weer gelijk. Over de rechterflank was via Harry Zwarthoed en Joost Kuhlman een aanval opgezet die werd afgeslagen door de Nijkerkse verdediging die de bal in de voeten plaatste van Bart Freke die van ver buiten het strafschopgebied op doel uithaalde, doelman Rijnvis kansloos liet en de bal in de kruising knalde. Tot de rust zou Quick Boys nog meerdere doelkansen produceren, weer stond het vizier onvoldoende op scherp. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Quick Boys binnen het strafschopgebied wegens een terugspeelbal op doelman Rijnvis van een eigen speler nog een vrije schop te nemen. Die vrije schop bleef zonder gevolgen voor Sparta Nijkerk waardoor de tegenstanders met een 2 – 2 tussenstand aan de thee gingen.

Quick Boys moest de wedstrijd winnen, winst was cruciaal om niet te vroeg in het seizoen al te moeten plaatsnemen in de wachtkamer. Wilden de blauwwitten aanhaken bij de koplopers was winst tegen Sparta Nijkerk essentieel. Direct werd het doel van Sparta Nijkerk weer onder druk gezet. Weer trok Sparta Nijkerk daar zich weinig van aan. Weer lag Tarik Tissaoudali aan de basis van een doelpunt. Zijn assist vanaf de rechterflank kon nog worden weggewerkt, de afvallende bal kwam in de voeten van Dave Huymans die buiten het strafschopgebied een doelpoging waagde waarbij hij doelman Patrick de Groot kansloos liet en Sparta Nijkerk op een  2 – 3 voorsprong kwam.

Quick Boys bleef voor de winst strijden, de tegenvaller van weer een achterstand werd weggewerkt door Jeroen Ketting die een assist vanaf de linkerflank van Jaap van Duijn met het hoofd het doel inwerkte. Quick Boys ging op zoek naar de voorsprong, zette druk maar wist meerdere kansen niet te verzilveren. Ondertussen moest Quick Boys attent blijven bij de razendsnelle uitvallen van Sparta Nijkerk die de blauwwitte verdediging handenvol werk bezorgden.

Met nog een paar minuten te spelen maakte de zojuist ingevallen Tim Muller hands binnen het strafschopgebied. Weer besloot arbiter Van den Helder tot een hoekschop. Voor Quick Boys zou Bart Freke zich van deze taak kwijten. Ondanks de druk hield Freke het hoofd koel en liet doelman Rijnvis kansloos.

In de resterende tijd trachtte Sparta Nijkerk te schade te herstellen. De blauwwitten hielden het hoofd koel en lieten Sparta Nijkerk niet meer scoren. Quick Boys had gedaan wat het moest doen. De concurrentie blijft in het zicht. Naast Quick Boys kende de wedstrijd nog een winnaar, het talrijk toegestroomde publiek had kunnen genieten van twee teams die met strijd hun doel wilden bereiken.