Voorbeschouwing ODIN’59 – Quick Boys (14:30 uur)

De blauwwitten gaan in Heemskerk op jacht naar eerherstel
Voor de tweede achtereenvolgende keer speelt Quick Boys een uitwedstrijd. Aanstaande zaterdag zijn de blauwwitten te gast bij ODIN’59. Na de schlemielige nederlaag in en tegen Montfoort is de formatie van trainer Ted Verdonkschot erop gebrand om een goed resultaat te boeken in Heemskerk. In de midweekse oefenwedstrijd tussen Quick Boys en RCL (8-0) hebben de blauwwitten in ieder geval zelfvertouwen weten te tanken. Het duel tussen ODIN’59 en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter B. van Rijsbergen. De inwoner van Maasland fluit om 14:30 uur voor de aftrap. Reis mee naar Noord-Holland en moedig de blauwwitten aan! Na afloop van het duel vindt in het clubhuis op sportpark Nieuw Zuid het spetterende Rad van Sinterklaas plaats, met leuke live-muziek, volop gezelligheid en natuurlijk heel veel prijzen. 

Algemeen 
Ons Doel Is Nuttig werd opgericht op 17 december 1959. De geelhemden spelen hun thuiswedstrijden op sportpark Assumburg aan de Hoflaan in Heemskerk. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. De club groeit gestaag en telt circa negenhonderd leden.

Mutaties 
De selectie van trainer Mark Evers kende enkele mutaties gedurende de overschrijvingsperiode. Nick Goyers (DEM), Tim Groenewoud (Velsen), Remko Hoek (FC Castricum), Denzel Meijer (De Kennemers), Erim Serinoglu (De Kennemers) en Rik Stals (DEM) besloten ODIN’59 te verlaten. Hiertegenover stond de komst van Burak Balduk (Zuidvogels), Allard Dobbe (FC Almere), Bas Ent (AFC), Paul Groen (Uitgeest), Emre Gungor (HFC EDO), Floyd Hille (Stormvogels), Raymond Kolder (Rijnsburgse Boys), Randy Onouha (FC Almere), Amin Ouass (HFC EDO), Özkan Özmen (ADO’20), Ron Scheffer (DEM) en Faruk Yurdakan (HFC EDO).

Stand van zaken 
Met veertien punten uit tien duels staat de ploeg van trainer Mark Evers momenteel op de achtste plaats op de ranglijst. De Heemskerkers kunnen beschikken over enkele gelouterde spelers als Raymond Bronkhorst (35), Barry van Dijk (28) en Raymond Kolder (36). Daarnaast hebben Bas Ent (Katwijk, FC Lisse) en Kay Eijspaart (FC Lisse) in het verleden in de Bollenstreek gespeeld. Met zeven treffers is Faruk Yurdakan, de opvolger van spits Rik Stals, clubtopscorer van ODIN’59.

Onderlinge resultaten 
Quick Boys en ODIN’59 stonden in het verleden pas zes keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen slechts één wedstrijd en moesten drie nederlagen incasseren. De enige driepunter werd behaald in het seizoen 2011-2012. Destijds wonnen de blauwwitten met 1-3 dankzij treffers van Patrick Duarte en Hendrik van Beelen (2). Vorig seizoen incasseerde Quick Boys een kansloze 4-1 nederlaag in Heemskerk.

Speelronde 11
Op de elfde speeldag in de Hoofdklasse A speelt Sparta Nijkerk in eigen huis tegen DOVO. Runner-up Ajax is te gast bij SDV Barneveld. De amateurs van RKAV Volendam ontvangen DVS’33 Ermelo, terwijl VVA’71 op bezoek gaat bij Montfoort. In Noord-Holland staat het duel tussen Huizen en Sportlust’46 op het programma. Tot slot staan Bennekom en SDC Putten tegenover elkaar.

Routebeschrijving
Het sportpark van HSV ODIN ’59 ligt aan de Hoflaan in Heemskerk, en is gemakkelijk bereikbaar vanaf de A9. Komend vanuit de richting Alkmaar of vanuit richting Haarlem, neemt u bij de blauwe windturbine langs de snelweg afslag 9, richting Heemskerk. Bij de eerste rotonde gaat u rechtsaf en vervolgens bij de verkeerslichten linksaf de Tolweg op. Na ongeveer 750m gaat u bij de eerstvolgende verkeerslichten linksaf de Hoflaan in. Het sportpark ligt na 250m aan de linkerkant en is voorzien van een ruime parkeerplaats.

Geef een antwoord