Met winst de winterstop in

Huizen – Quick Boys 0 – 2
Quick Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2013 met winst afgesloten. In en bij Huizen kwamen de blauwwitten in de loop van de eerste helft op voorsprong.  Na op achterstand te zijn gekomen ging Huizen op jacht naar de gelijkmaker maar slaagde er niet in te   scoren.  In de loop van de tweede helft stelde Jeroen Ketting de zege veilig voor Quick Boys en bepaalde met zijn doelpunt de uitslag op 0 – 2.

Quick Boys startte in de samenstelling als in de wedstrijd tegen Bennekom.  Hoewel de blauwwitten direct het initiatief naar zich toe trokken was de eerste doelkans voor Huizen. Op aangeven van Iry Etwi werd Omar Limon in stelling gebracht, Limon schoot de bal hoog over.

Kort daarop zou ook Quick Boys zich laten gelden wat betreft doelkansen. Eerst had captain Maarten Woudenberg pech toen hij uit een hoekschop van buiten het strafschopgebied op doel uithaalde, de paal bracht uitkomst voor Huizen.  Even later rondde Milan Hoek een door Jaap van Duijn en Jeroen Ketting opgezette aanval af, Hoek schoot de bal over het doel.

Huizen liet het initiatief over aan Quick Boys, Huizen beperkte zich tot verdedigen  en hoopte met snelle uitvallen Quick Boys te verrassen.  Quick Boys bleef aandringen en kwam na 20 minuten spelen verdiend op voorsprong toen Mike Ruiter een vrije schop van de voet van Jaap van Duijn koppend het doel in werkte.  Kort daarvoor had Van Duijn al gelegenheid gekregen de score te openen toen hij vanaf de middenlijn een rush op het doel van de tegenstander maakte om de bal vervolgens op de vuisten van doelman Brian Willemse te mikken.

Na op achterstand te zijn gekomen veranderde langzaam maar zeker de spelopvatting van Huizen. Waar eerst de focus teveel lag op de verdediging werd nu vaker de aanval gezocht.   Quick Boys had de teugels laten vieren terwijl Huizen eindelijk uit haar schulp kroop.  Eindelijk creëerde ook Huizen doelkansen. Met nog ruim een kwartier te spelen had Aron Klaassen meer rendement moeten halen uit de mogelijkheid die hij forceerde toen hij Mike Derlagen verraste. Ten koste van een hoekschop voorkwam doelman De Groot de gelijkmaker voor Huizen.

In de loop van de eerste helft creëerde Huizen nog meerdere mogelijkheden om gelijk te komen.  Aanvoerder Sam Doeve leek kansrijk te worden bij de afwerking van een aanval maar plaatste de bal naast het doel. Een snoeihard schot van Gino Heerings   was alsnog een prooi voor doelman Patrick de Groot.  Quick Boys haalde niet meer het niveau van het begin van de wedstrijd waardoor   Huizen terug in de wedstrijd kon komen, al bleef dat voorlopig nog zonder consequenties voor de blauwwitten.

Huizen kwam scherp uit de kleedkamer en ging direct op zoek naar tenminste een punt uit deze wedstrijd.  Nog steeds haalde Quick Boys niet het niveau dat men had totdat de blauwwitten op voorsprong kwamen.   Huizen klopte aan de deur voor de gelijkmaker maar miste de scherpte om die gelijkmaker te scoren.

Beide coaches sloegen aan wisselen. Darik Divarci en Garrett Jones werden naar de kant gehaald voor Gilermo Pengel en Leroy Oehlers. Bij Quick Boys werd Joost Kuhlman gewisseld voor Tommy Bekooy.   

Quick Boys stond onder druk, het wachten leek op de gelijkmaker van Huizen dat echter onvoldoende scherp was om meerdere doelkansen in een doelpunt om te zetten.

Amper in het veld was  Tommy Bekooij betrokken bij een actie vanaf de rechterflank. Bekooij plaatste de bal op Jeroen Ketting die de bal in een keer met snoeihard schot doelman Willemse kansloos liet en de marge verdubbelde naar twee doelpunten.

Nog gaf Huizen zich niet gewonnen. Reinhard Breinburg kon de bal nog van de doellijn wegwerken en vlak voor tijd leek Huizen te profiteren van een misverstand in de blauwwitte verdediging. Velen keken toe maar grepen niet in, uiteindelijk bracht de paal redding voor Quick Boys.  Huizen kwam niet meer tot scoren waardoor Quick Boys de wedstrijd met een 0 – 2 overwinning kon afsluiten en door het verlies van concurrent Ajax bij koploper Sparta Nijkerk inmiddels een gedeelde tweede plek inneemt op de ranglijst.

Geef een antwoord