Quick Boys verslaat FC Lisse: 2-0

Een goede generale in aanloop naar de hervatting van de competitie
Op sportpark Nieuw Zuid heeft Quick Boys de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de tweede seizoenshelft gewonnen. Zaterdagtopklasser FC Lisse werd met 2-0 verslagen, de stand die reeds na vijfenveertig minuten was bereikt. Mike Ruijter en Tommy Bekooij waren trefzeker namens de blauwwitten.

Na het zeer geslaagde trainingskamp op Tenerife keerde de selectie van trainer Ted Verdonkschot afgelopen zaterdag weer terug naar Nederland. Vanavond stond de laatste test voor de blauwwitten op het programma. Op Nieuw Zuid was FC Lisse te gast. Ook voor de topklasser, nagenoeg compleet tegen Quick Boys, begint de competitie aankomend weekeinde weer beginnen met een uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys.
In een aantrekkelijke eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Quick Boys was scherper en creëerde de beste kansen. Nadat Harry Zwarthoed een grote kans op de openingstreffer had gemist, bracht Ruijter zijn ploeg na een kwart wedstrijd alsnog aan de leiding. De verdediger werkte een hoekschop van Jaap van Duijn tegen de touwen: 1-0. Amper tien minuten later verdubbelde Bekooij de voorsprong. De buitenspeler soleerde langs enkele Lissers en schoot de bal uiteindelijk via doelman Michael Bok en de onderkant van de lat binnen: 2-0. Zwarthoed was vlak voor rust dicht bij een derde treffer, maar zijn kopbal belandde op de paal.

De eerste kans na de doelwisseling was ook voor de gastheren. Jaap van Duijn ontsnapte aan zijn directe tegenstander, maar zijn stift werd doorzien door keeper Bok. Na een uur spelen wisselde de technische staf van Quick Boys zeven spelers. Ook de nieuwelingen hielden vrij eenvoudig stand en kwamen niet meer in de problemen tegen de geelblauwen. In de slotfase kreeg Jaap van der Plas, een van de invallers, nog een tweetal kansen om de score nog meer aanzien te geven, maar er werd niet meer gescoord. De overwinning zal het zelfvertrouwen van de blauwwitten een boost geven in aanloop naar de uitwedstrijd tegen RKAV Volendam.