Quick Boys zet zegereeks voort

RVAV Volendam – Quick Boys 0 – 3
Quick Boys is het tweede gedeelte van de competitie voortvarend begonnen. De wedstrijd tegen hekkensluiter RKAV Volendam  werd met een 0 – 3 overwinning afgesloten, deze stand was al met de rust bereikt.  In de tweede helft trachtte RKAV Volendam de achterstand ongedaan te maken maar slaagde daar niet in.

Tommy Bekooij had een basisplek gekregen ten koste van Joost Kuhlmann.  Maarten Woudenberg ontbrak wegens een schorsing, Derek van der Plas nam zijn plek in. Al snel bewees Bekooij zijn waarde toen hij vanaf de rechterflank Harry Zwarthoed wist te bereiken die geen rendement wist te halen uit zijn actie. In deze fase van de wedstrijd liet ook RKAV Volendam zich niet onbetuigd, de wijdbroeken leken gevaarlijk te worden uit een  hoekschop, de doelpoging die hier uit volgde werd gekraakt.

Na amper tien minuten spelen kwam Quick Boys op voorsprong uit een vrije schop na een handsbal van Bart Jonkerkan. Specialist Jaap van Duijn bewees zijn waarde voor de blauwwitten door met een geplaatst schot van ca. 20 meter doelman Kees Tol kansloos te laten. Ook RKAV Volendam kreeg een paar minuten later net buiten het strafschopgebied een vrije schop te nemen na een overtreding op Simon Tol, Joey Tol plaatste de bal in de muur waardoor de tussenstand ongewijzigd bleef.

Na een kwartier spelen kreeg RKAV Volendam weer een kans om de score gelijk te trekken toen Joey Tol teveel ruimte kreeg en in kansrijke positie kwam om de gelijkmaker te scoren. Doelman Patrick de Groot was attent en voorkwam die gelijkmaker.

In deze wedstrijdfase leek Quick Boys onvoldoende bij de les waardoor RKAV Volendam meerdere malen de gelegenheid tot scoren kreeg, het vizier stond niet op scherp bij de Volendammers waardoor de score voor hen uitbleef.  Zowel Jeffrey Blok en Joey Tol kregen opgelegde doelkansen maar wisten het net niet te vinden.

Quick Boys had het halverwege de eerste helft niet gemakkelijk, toch verdubbelden de blauwwitten in deze fase van de wedstrijd  de voorsprong toen Jeroen Ketting Tommy Bekooij aan de rechterflank aan het werk zette. Bekooij kon richting het doel van de tegenstander oprukken om de bal vervolgens in de verre hoek te plaatsen.  Quick Boys had de smaak weer te pakken.  Derek van der Plas zag zijn doelpoging door doelman Tol over de deklat getikt worden.  Met nog een kwartier te spelen vergrootte Jaap van Duijn de voorsprong naar 0 – 3. Uit een voorzet van Milan Hoek  was Van Duijn in balbezit gekomen, met een stiftbal gaf Van Duijn doelman Tol het nakijken, na amper een half uur spelen keek RKAV Volendam al tegen een grote achterstand aan tegen een tegenstander die had getoond weinig kansen nodig te hebben om te kunnen scoren, terwijl bij RKAV Volendam het tegenovergestelde aan de hand was.

Tot de rust zouden beide tegenstanders nog gevaarlijk worden.  Voor RKAV Volendam zag Bart Kluessien zijn doelpoging maar net over het doel gaan. Voor Quick Boys plaatste Bart Freke, in balbezit gekomen via Tommy Bekooij, de bal net over het doel en op slag van rust zag Jaap van Duijn een vrije schop van buiten het strafschopgebied maar net voor de voor hem verkeerde kant van de doelpaal verdwijnen.

RKAV Volendam werkte er in de tweede helft hard aan om weer aan te kunnen sluiten bij Quick Boys, maar zag geen kans de bal het doel in te werken. Bij Quick Boys was de scherpte ervan af. In de loop van de tweede helft leken beide tegenstanders dicht bij een doelpunt,  verder werd er niet meer gescoord zodat dat wedstrijd in een 0 – 3 zege eindigde voor Quick Boys.