Lastige overwinning voor Quick Boys

Quick Boys – Sportlust’46 2 – 1
Weer winst voor de blauwwitten die, tegen een tegenstander die zich in de onderste regionen van de ranglijst bevindt, op een zwaar veld hard moesten werken om de volle buit binnen te halen. In de tweede helft had Sportlust’46 alle schroom van zich afgeworpen, eindelijk werden de verdedigende stellingen verlaten en gingen de Woerdenaren op zoek naar tenminste een punt. Sportlust’46 kwam nog langszij, maar kwam door een benutte strafschop toch weer op een achterstand die niet meer werd overbrugd.

Het wedstrijdbeeld zou al snel duidelijk worden, Sportlust’46 was voor tenminste een punt naar Sportpark Nieuw Zuid gekomen en wilde met een defensief spelconcept dat doel realiseren.  Quick Boys mocht volop aanvallen tegen Sporlust’46 dat met veel mensen achter de bal de boel achter dicht wilde houden.

Quick Boys creëerde kansen maar was onvoldoende scherp die kansen te verzilveren. Na vijf minuten had Jaap van Duijn meer rendement moeten halen toen hij een door Tommy Bekooij vanaf de rechterflank via Jeroen Ketting in scoringspositie kwam. Het schot van Van Duijn miste kracht om doelman Jeffrey Verkerk te verontrusten.  Tien minuten later zag captain Maarten Woudenberg een vlammend schot op aangeven van Jeroen Ketting  een prooi worden voor doelman Verkerk.

In al die tijd had Sportlust’46 op offensief gebied maar heel weinig laten zien en had nog geen doelkans gecreëerd. Na twintig minuten spelen kwam Quick Boys op voorsprong. Vanaf de linkerflank sneed Jaap van Duijn het strafschopgebied in om vervolgens een doelpoging  te plaatsen die werd onderschept door captain Thijs Binnerts die de bal langs zijn eigen doelman werkte waardoor Sportlust’46 vanaf dat moment tegen een achterstand aankeek.

Tot de rust kreeg Quick Boys nog meerdere kansen de smalle marge te vergroten. Eerst verdiende Tommy Bekooij meer bij zijn doelpoging. Bekooij zag zijn schot net over de deklat gaan, later leek Harry Zwarthoed dicht bij een doelpunt op aangeven van Jaap van Duijn uit een vrije schop net naast de zijlijn, Zwarthoed knikte de bal net naast doel. Voorlopig bleef Sportlust’46 met teveel mensen achter de bal loeren op de kansjes die maar niet kwamen waardoor Quick Boys met een 1 – 0 voorsprong aan de thee ging.

Direct in de tweede helft werd zichtbaar dat Sportlust’46 meer wilde dan het resultaat dat bij een ongewijzigde spelopvatting in de lucht hing. Het verdedigende concept werd aan de wilgen gehangen en  de Woerdenaren gingen op zoek naar tenminste een punt.

Na een kleine tien minuten spelen leek Sportlust’46 te worden beloond voor de gewijzigde spelopvatting. Vanaf de linkerflank werd Dimitri Djollo in stelling gebracht die alleen voor doelman De Groot de bal voor het intikken leek te hebben maar alsnog Patrick de Groot op zijn weg vond die met een perfecte actie voorkwam dat Sportlust’46 langszij kwam.  In dezelfde fase van de wedstrijd was Jaap van Duijn in kansrijke positie gekomen, hij zag zijn doelpoging maar net over het doel gaan.

Quick Boys reageerde te traag op de gewijzigde spelopvatting van de tegenstander en kwam in de problemen.  Na ruim tien minuten spelen had de blauwwitte defensie geen antwoord op de door Ioannis Karafillakis opgezette actie waarbij de bal werd afgelegd op Dimitri Djollo die zojuist een levensgrote kans had gemist maar zich nu revancheerde en nu doelman De Groot wel kansloos liet.

Lang zou de gelijke stand niet op het scorebord blijven staan.  Weer had Quick Boys de assistentie van een tegenstander nodig om te kunnen scoren. Bij een hoekschop maakte Maarten Cieremans een slaande beweging naar de bal die Quick Boys een strafschop opleverde. Bart Freke zette doelman Verkerk op het verkeerde been waardoor Quick Boys weer in de wedstrijd leidde.

Weer legde Sportlust’46 zich niet neer bij de dreigende nederlaag en ging op zoek naar de gelijkmaker. Quick Boys leek te kunnen profiteren van de extra ruimte die nu werd geboden, de blauwwitten creëerden meerdere doelkansen maar kregen de bal niet meer over de doellijn. Daar slaagde Sportlust’46 ondanks een wanhoopsoffensief tegen het einde van de wedstrijd ook niet in waardoor Quick Boys de vijfde wedstrijd in competitieverband in successie met winst afsloot en daardoor in het spoor bleef van koploper Sparta Nijkerk dat in deze wedstrijdronde ook geen fout maakte.