Puntendeling op stormachtig Nieuw Zuid

Quick Boys – DVS’33 1 – 1
In een wedstrijd waarin de storm voor beide tegenstanders een hinderlijke factor vormde kwam Quick Boys in de loop van de eerste helft op voorsprong. Die voorsprong ging in de tweede helft teniet waarna er niet meer werd gescoord.

Quick Boys startte de wedstrijd met de stormachtige wind in de rug,  dat belette DVS’33 niet om toch de aanval te zoeken waarbij de geelzwarten na tien minuten spelen gevaarlijk werden uit een hoekschop. Doelman Patrick de Groot was alert bij een doelpoging van Henk Baum, en voorkwam schade voor de blauwwitten.

De weersomstandigheden maakten het er voor beide tegenstanders niet gemakkelijker op. Quick Boys slaagde er niet in om een stempel op de wedstrijd te drukken, de harde wind die in de lengteas van het veld stond zorgde ervoor dat er sprake was van teveel onzuivere passes waardoor het beoogde effect niet werd gerealiseerd.

Pas halverwege de eerste helft ging Quick Boys voor het eerst echt druk zetten op het doel van de tegenstander. Eerst uit een vrije schop van Jaap van Duijn, die bij de tweede paal over het doel ging. Een paar minuten later leek Harry Zwarthoed dicht bij de voorsprong toen hij uit een vrije schop van Milan Hoek na een overtreding op Tommy Bekooij in balbezit kwam en de bal op de deklat plaatste. Een paar minuten later had Jaap van Duijn meer rendement moeten halen uit een doelkans. Van Duijn vond doelman Huiskamp op zijn weg die de inzet tot hoekschop verwerkte.

Met de rust in zicht kwam Quick Boys alsnog op voorsprong. Harry Zwarthoed plaatste de bal op het hoofd van Jeroen Ketting die zijn waarde voor zijn team bewees en de blauwwitten op voorsprong zette. Tot de rust werd er niet meer gescoord.

DVS’33 leek al snel na de rust de schade te herstellen toen de gasten leken te profiteren van een doelpoging waarbij de wind een hoofdrol speelde, met een knappe redding voorkwam doelman De Groot de gelijkmaker. In dezelfde tijdfase had Quick Boys pech bij de afwerking van een doelkans. Na een counter plaatse Harry Zwarthoed de bal in het zijnet. Weer hadden de blauwwitten problemen met de passing. Te hoog geplaatste ballen werden prooi voor de harde wind en kwamen niet aan.

Waar Quick Boys met de wind in de rug te weinig probeerde om met schoten uit de tweede lijn het doel te vinden, probeerde DVS’33 dat onder dezelfde omstandigheden wel. Bijna halverwege de tweede helft moest Patrick de Groot alles uit de kast halen bij een doelpoging vanaf de rechterflank. Nog behield Quick Boys de voorsprong, al moesten de blauwwitten toezien hoe de tegenstander er alles aan deed hun achterstand teniet te doen. Met nog ruim een kwartier te spelen kreeg DVS’33 loon naar werken. Ver van het doel kreeg Maurice de Ruiter alle ruimte om een schot op doel te plaatsen waar Patrick de Groot geen antwoord op had en de stand weer gelijk werd getrokken.

Quick Boys trachtte de wedstrijd naar zich toe te trekken en ging op zoek naar de voorsprong. Daarbij kregen de blauwwitten assistentie van doelman Daan Huiskamp, die tot dusverre zelden op een fout was te betrappen. Na een terugspeelbal plaatste Huiskamp de bal in de voeten van Joost Kuhlmann. die de met een enkelblessure uitgevallen Jeroen Ketting verving. Kuhlmann plaatste de bal op Jaap van Duijn die de bal op doel plaatste. Waar de blauwwitten een doelpunt claimden, gooide de assistent-arbiter   roet in het eten me zijn vaststelling dat de bal niet achter de doellijn was geweest. Arbiter Gerrets volgde het advies van zijn assistent. In plaats van een doelpunt mocht Quick Boys een hoekschop nemen die zonder gevolgen bleef.

Quick Boys bleef jagen op de voorsprong. Tommy Bekooij had meer rendement moeten halen uit de kans die hij kreeg  toen hij vrij voor doelman Huiskamp werd gezet, de alerte Huiskamp voorkwam een doelpoging van Bekooij. Kort hierna liet ook DVS’33 zich nog gelden. Weer met een schot uit de tweede lijn. De zojuist ingevallen Milan van der Maaten plaatste de bal op de binnenkant van de doelpaal, de bal draaide het veld weer in, Quick Boys was met het einde van de wedstrijd in zicht met de schrik vrijgekomen van een nederlaag.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Geef een antwoord