Quick Boys overtuigt niet tegen DOVO

Quick Boys – DOVO 1 – 0
In een fase van de competitie waarin het resultaat in de jacht op koploper Sparta Nijkerk boven alles prevaleert maakte Quick Boys geen fout. Ruim halverwege de eerste helft kwamen de blauwwitten op voorsprong die vervolgens, ondanks meerdere hachelijke momenten voor het doel van doelman Patrick de Groot, niet meer werd weggegeven.

Door een blessure van Jeroen Ketting startte Quick Boys met Joost Kuhlmann in de spits. DOVO, dat destijds de thuiswedstrijd op een bedenkelijke manier naar zich toe had getrokken en sindsdien een vrije val op de ranglijst maakte startte voorzichtig met veel spelers achter de bal maar verliet al snel de verdedigende stellingen.

Al na tien minuten spelen leek Quick Boys op voorsprong te komen toen Tommy Bekooij uit een hoekschop werd bereikt. Bekooij leek de hoek voor het uitzoeken te hebben maar mikte de bal op doelman Mike van Houten die een vroege achterstand voor zijn team wist te voorkomen.

Vijf minuten later zou DOVO zijn eerste doelkans creëren toen Ariën Bakkenes met een afstandsschot een aanval kon afronden, Bakkenes mikte de bal net over het doel. Quick Boys dwong te weinig af waardoor DOVO de gelegenheid kreeg zich steeds vaker te laten zien op de speelhelft van de blauwwitten.  

Quick Boys had tot dusverre te weinig laten zien, het baltempo lag te laag om de tegenstander te verontrusten. Toch kwamen de blauwwitten op voorsprong. Eindelijk een vloeiende aanval die werd opgezet door Tommy Bekooij die gelegenheidsspits Joost Kuhlmann in stelling bracht die vervolgens doelman Van Houten kansloos liet.

De voorsprong bracht geen kentering in het spel van de blauwwitten die teveel fouten maakten waar DOVO maar niet van wist te profiteren. Tot de rust zou Quick Boys in tegenstelling tot DOVO geen doelkansen meer produceren. Eerst leek Evert Brouwers te kunnen profiteren toen hij onverwacht uit een klutsbal in balbezit kwam. Brouwers plaatste de bal naast het doel.  Ariën Bakkenes had meer rendement moeten halen bij de afronding van een aanval van DOVO, zijn doelpoging miste overtuiging waardoor doelman Patrick de Groot zich alsnog meester over de bal kon maken. Op slag van rust ontsnapte Quick Boys aan de gelijkmaker toen Tom Gesgarz uit een hoekschop de bal via de deklat over het doel kopte.

De rust bracht niet de kentering teweeg die de wedstrijd wat Quick Boys betreft zo nodig had. Met een te laag baltempo, teveel individuele fouten en passes die niet aankwamen wist Quick Boys DOVO niet onder druk te zetten. Pas na tien minuten produceerden de blauwwitten hun eerste doelkans van de tweede helft toen Maarten Woudenberg uit een vrije schop de bal naast het doel kopte. Daarvoor had Yannick Cornelisz een uitgelezen kans gemist om DOVO op gelijke voet met Quick Boys te krijgen. Cornelisz had zich knap vrijgespeeld en kreeg daardoor alle gelegenheid om op doel uit te halen, zijn doelpoging ging hoog over.

In de loop van de tweede helft sloegen beide trainers aan het wisselen, zonder dat die wissels het spelbeeld beïnvloedden. DOVO bleef aanzetten maar wist het doel niet te vinden. Pas aan het einde van de tweede helft zou Jaap van Duijn, vlak voordat hij gewisseld zou worden, tot tweemaal vanaf de rechterflank gevaarlijk te worden, beide malen verdween de bal over het doel.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg invaller Jeffrey Arends een haast niet te missen kans om alsnog een punt voor DOVO uit het vuur te slepen, Arends vond doelman De Groot op zijn weg die op miraculeuze wijze zijn doel wist schoon te houden waarmee Quick Boys de volle buit uit de wedstrijd behaalde en de afstand op de eveneens winnende koploper in ieder geval niet groter werd.  

Geef een antwoord