Quick Boys geeft visitekaartje af in Putten

SDC Putten – Quick Boys 2 – 4
In de eerste helft walste Quick Boys over SDC Putten heen en bereikte een 0 – 3 voorsprong. Direct na aanvang van de tweede helft verkleinde SDC Putten de achterstand naar 1 – 3 en wist in de loop van de wedstrijd de achterstand zelfs nog verder de verkleinen. In de slotminuut maakte invaller Thom de Vries een einde aan alle Puttense aspiraties door de eindstand op 2 – 4 te bepalen.

De wedstrijd leek voor SDC Putten een voortvarende start te krijgen toen Rick van der Ree al in het begin van de wedstrijd zijn tegenstander op het verkeerde been zette om daarna de bal in de doelmond op een medespeler te plaatsen, een interceptie van doelman Patrick de Groot gooide roet in het eten voor de thuisploeg.

Die actie zou voorlopig de laatste gerichte doelpoging zijn van de thuisploeg. Quick Boys trok het initiatief naar zich toe, dwong SDC Putten ver terug en zette constant druk op het doel van doelman René van Hemel die voorlopig zijn doel wist schoon te houden. Na ruim een kwartier spelen ontsnapte SDC Putten aan een achterstand bij een vlammend schot van Tommy Bekooij op aangeven van Bart Freke, doelman Van Hemel wist zich alsnog over de bal te ontfermen waardoor de brilstand voorlopig op het scorebord gehandhaafd bleef.

SDC stond onder druk, met veel teruggetrokken spelers trachtte de thuisploeg de schade beperkt te houden. Voorlopig kwam Quick Boys nog niet verder dan het afdwingen van veel hoekschoppen, die vooralsnog zonder resultaat bleven voor de blauwwitten. Ruim halverwege de eerste helft kwam Quick Boys op voorsprong door een goal van Harry Zwarthoed die een assist op maat van Maarten Woudenberg koppend langs doelman Van Hemel het doel in werkte.

Quick Boys was heer en meester in het veld, geen onderling duel werd verloren en veel passes bereikten het beoogde effect. De blauwwitten bleven jagen op een vergroting van de voorsprong en kregen een kleine tien minuten voor het einde van de eerste helft loon naar werken toen Jaap van Duijn ca. 20 meter van het doel een vrije schop mocht nemen na een overtreding op Milan Hoek. Van Duijn krulde de bal over de muur en gaf doelman Van Hemel het nakijken.

Tot de rust zou SDC Putten zich na lange tijd eindelijk laten gelden, al moest Rick van der Ree weer zijn meerdere erkennen in Patrick de Groot. Ook Quick Boys zou zich nog laten gelden. Eerst door een vlammend schot van Jaap van Duijn dat amper het doel miste, al in de extra tijd van de eerste helft bepaalde Tommy Bekooij de tussenstand op 0 – 3 toen hij op aangeven van Harry Zwarthoed doelman Van Hemel voor de derde keer uit het net liet vissen.

Voor SDC Putten bleven zowel Jeffrey van den Brink als Wouter de Bruin in de kleedkamer achter, hun vervangers waren Rob Buter en Rick Degenaar. Quick Boys leek een voortvarende start van de tweede helft te hebben toen Jaap van Duijn vanaf de eigen speelhelft een rush op het doel van René van Hemel plaatste, waarbij de laatste met een knappe redding de doelpoging van Van Duijn teniet deed. De bal kwam terug in het spel en SDC Putten kon direct een aanval plaatsten waaruit Olivier Pilon doelman De Groot wist te passeren. Een paar minuten later leek Quick Boys de marge weer te vergroten uit een vrije schop van Jaap van Duijn na een overtreding op Harry Zwarthoed. Doelman Van Hemel gooide door een knappe redding roet in het eten voor Quick Boys.

SDC Putten had de schroom van de eerste helft van zich afgeworpen, met opportunistisch spel trachtte de thuisploeg de schade te herstellen. Een rode kaart voor Justin van Groen maakte het er voor de Puttenaren niet makkelijker op, met hard werken trachtte men de manminder-situatie te compenseren.

Quick Boys bleef druk zetten op het doel van de tegenstander, doelman Van Hemel hield met miraculeuze reddingen bij doelpogingen van Maarten Woudenberg, Tommy Bekooij en Harry Zwarthoed de hoop voor zijn team levend.

Met nog een kwartier te spelen bracht SDC Putten de spanning weer terug in de wedstrijd toen Sercan Kurdal vanaf de rechterflank uit een onmogelijke hoek de bal het doel in wist te werken en doelman De Groot kansloos liet. SDC Putten putte moed uit die treffer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Daar slaagde de thuisploeg niet in. In de slotminuut vergrootte de zojuist voor gelegenheidsspits Joost Kuhlmann ingevallen Thom de Vries de voorsprong naar 2 – 4. Vanaf de rechterflank aan het werk gezet ging De Vries voor eigen succes, legde niet af op de meegekomen medespelers sneed naar binnen om vervolgens snoeihard op doel uit te halen om doelman Van Hemel eindelijk in de tweede helft te laten capituleren.