Quick Boys houdt Jong Ajax op gelijkspel: 2-2

De blauwwitten bieden de eerstedivisionist meer dan goed partij (UPDATE: beelden Ajax.TV beschikbaar)
Quick Boys heeft vanavond de vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Ajax gelijkgespeeld. De blauwwitten hielden de Amsterdammers, sinds dit seizoen uitkomend in de Jupiler League, op 2-2. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd stond de formatie van trainer Ted Verdonkschot nog met 2-1 voor. Ajax.TV maakte een samenvatting van de wedstrijd. Klik HIER voor de beelden.

Het oefenduel met Jong Ajax werd gespeeld op veld 2. De eerstedivisionist had in het eerste bedrijf het beste van het spel. De Amsterdammers combineerden vlot en kregen de nodige kansen op de openingstreffer. Zo schoot rechtsback Ruben Ligeon, regelmatig actief in het eerste elftal van Ajax, voor open doel over. Vaak was ook Ruben van der Does, die de hele wedstrijd speelde, een sta-in-de-weg voor bijvoorbeeld Lucas Andersen en Tobias Sana. Bij de bezoekers viel Fabian Sporkslede vroeg in het duel uit met een blessure. Na een half uur spelen kwam Jong Ajax op voorsprong. Linksback Derwin Martina werd binnen de beruchte lijnen ten val gebracht door Mike Ruijter, waarna de bal op de stip werd gelegd. Het slachtoffer ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 0-1.
Het laatste kwartier van de eerste helft was voor Quick Boys. Eerst kwam Tommy Bekooij in kansrijke positie, maar zijn schot werd gekraakt. Even later drong de prima spelende Thom de Vries het strafschopgebied binnen en legde de bal terug op Derek van der Plas. De gelegenheidsaanvoerder zag zijn schot via een Amsterdams been over het doel belanden. Een ouderwetse scrimmage voor het doel van Jong Ajax leverde eveneens veel gevaar op, maar zowel Ruijter als Brantjes kon de bal niet over de lijn werken. Laatstgenoemde kreeg op slag van rust nog een grote kans op de gelijkmaker, maar de kopbal van de vrijstaande verdediger ging over.

De thuisploeg zette het goede spel van het laatste kwartier na rust voort. De eerste kans na de doelwisseling was dan ook voor Quick Boys. De Vries draaide weg bij zijn directe tegenstander en probeerde het vervolgens tevergeefs in de korte hoek. Enkele minuten was de Valkenburger wel trefzeker. De spits veroverde de bal van Bas Kuipers en schoot de bal vervolgens onder Mauritz Schmitz door: 1-1. De blauwwitten hadden na de thee meer rust in hun spel en kregen veelvuldig de gelegenheid om een aanval op te bouwen. Tien minuten na de gelijkspel kwam Quick Boys zelfs op voorsprong. Jaap van Duijn ontsnapte aan de buitenspelval en schoot de bal koelbloedig tegen de touwen: 2-1.
Quick Boys bleef eenvoudig overeind en kreeg diverse mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Helaas moest de uitblinkende Van der Does vier minuten voor tijd alsnog capituleren. Lucas Andersen, het Deense talent van de Amsterdammers, was de doelpuntenmaker. Een treffer van Artjan van der Plas, de A-junior die in het laatste kwart van de wedstrijd mocht meedoen, werd afgekeurd vanwege het feit dat aangever Maarten Woudenberg in buitenspelpositie zou hebben gestaan. Niettemin mocht Quick Boys na het laatste fluitsignaal onder luid applaus het veld verlaten. De blauwwitten konden terugzien op een prima partij tijdens een leerzame avond.

Quick Boys: Ruben van der Does, Reinhard Breinburg, Mike Ruijter (46. Tomas Arroyo), Mike Brantjes, Mike Derlagen (46. Maarten Woudenberg), Milan Hoek (66. Stefan van der Plas), Derek van der Plas, Anton den Haan, Tommy Bekooij (46. Harry Zwarthoed), Thom de Vries (66. Artjan van der Plas) en Jaap van Duijn.