Voorbeschouwing Quick Boys – Montfoort (15:00 uur)

Kunnen de blauwwitten revanche nemen op de verliesbeurt in de eerste seizoenshelft?
Na een weekeinde zonder verplichtingen speelt Quick Boys aanstaande zaterdag weer eens een thuiswedstrijd. Op sportpark Nieuw Zuid is Montfoort te gast. De oranjehemden waren in de heenwedstrijd verrassend met 3-0 te sterk voor de blauwwitten. Quick Boys aast op revanche en wil in aanloop naar de kraker tegen Sparta Nijkerk de punten in eigen huis houden. De lijstaanvoerder treedt op haar beurt aan in de streekderby tegen SDC Putten. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter J. Spinhoven. De inwoner van Rotterdam fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Basis Bedrijfshuisvesting. Kom naar Nieuw Zuid en moedig de blauwwitten aan!

Algemeen
Voetbalvereniging Montfoort is opgericht op 30 juli 1946. De club van voorzitter Dick ten Hoonte telt ongeveer 500 leden. De ploeg van hoofdtrainer Emanuël Sluis speelt haar thuiswedstrijden op sportpark Hofland. Met twintig punten neemt Montfoort momenteel de twaalfde plaats op de ranglijst in. Slechts vijf wedstrijden werden gewonnen door de formatie van scheidend trainer Sluis. Vijf duels eindigden onbeslist, terwijl elf wedstrijden verloren gingen. Denny van Loen is met tien treffers clubtopscorer van Montfoort.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden beide ploegen slechts drie keer eerder tegenover elkaar. De uitwedstrijd leverde Quick Boys vorig seizoen een punt op. Spits Jeroen Ketting was met twee treffers persoonlijk verantwoordelijk voor het gelijkspel. In de terugwedstrijd op Nieuw Zuid haalden de blauwwitten uit: 5-2. Maarten Bak (2), Michael van der Heijden, Hendrik van Beelen en wederom Ketting tekenden voor de doelpunten tegen Montfoort.
Ook in het huidige voetbaljaar kon Quick Boys niet winnen op sportpark Hofland. Ondanks een groot veldoverwicht en talrijke kansen gingen de blauwwitten rusten met een 1-0 achterstand. Ook na rust was Quick Boys de bovenliggende partij, al waren de mogelijkheden op één hand te tellen. In de counter verdubbelde Max Verweij de voorsprong, terwijl Bilal Laoikili de wedstrijd vier minuten voor het eindsignaal definitief in het slot gooide. Quick Boys droop af, waardoor de spectaculaire overwinning op Sparta Nijkerk (4-3) voor niets was geweest. Zijn de rollen in de terugronde omgedraaid?

Compleet
Trainer Ted Verdonkschot kent in aanloop naar het duel met Montfoort weinig personele problemen. Spits Jeroen Ketting traint sinds enige tijd weer mee met de groep en lijkt inzetbaar te zijn. Afgelopen dinsdag won Quick Boys met 4-0 van zaterdageersteklasser Nootdorp. Thom de Vries was met drie treffers de grote man aan de zijde van de blauwwitten. Het andere doelpunt kwam op naam van David Almeida.

Rondje langs de velden
Tijdens de 22e speelronde gaat koploper Sparta Nijkerk op bezoek bij SDC Putten. In Achterberg staat het duel tussen VVA’71 en Ajax op het programma. DOVO en SDV Barneveld kruisen de degens, terwijl Sportlust’46 bezoek krijgt van ODIN’59. Tot slot staat het duel tussen RKAV Volendam en Bennekom op het programma.

Geef een antwoord