Quick Boys moet Sparta Nijkerk in extra tijd alsnog naast zich dulden

Sparta Nijkerk – Quick Boys 3 – 3
Tot tweemaal toe wisten de blauwwitten een achterstand weg te werken om daarna in de slotminuten van de reguliere speeltijd alsnog op voorsprong te komen. Toch wist Quick Boys de voorsprong niet vast te houden, ver in de extra tijd scoorde Sparta Nijkerk alsnog de gelijkmaker. De voorsprong op concurrent bleef in tact, het gelijke spel werd door de Nijkerkers als een overwinning gevierd.

Hoewel Quick Boys direct na de aftrap het initiatief zocht kwam Sparta Nijkerk na acht minuten spelen op voorsprong. De thuisploeg mocht halverwege de speelhelft van Quick Boys een vrije schop nemen na een overtreding van David Almeida. De bal werd in het strafschop van Quick Boys gepompt waarbij de verdediging geen kans zag de bal weg te werken. Daar wist Tim Krux van te profiteren waardoor Sparta Nijkerk al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Die voorsprong smaakte naar meer. Sparta Nijkerk bleef druk zetten op Quick Boys dat een paar minuten later aan een grotere achterstand ontsnapte toen een vrije schop maar net naast het blauwwitte doel belandde.

Quick Boys trachtte de schade te herstellen maar stuitte op Sparta Nijkerk dat zich massaal op de eigen speelhelft terugtrok om vervolgens bij tegenaanvallen razendsnel om te schakelen. Tot dusverre wist Quick Boys geen kansen te creëren. Bij de eerste beste kans voor de blauwwitten was het raak toen Jaap van Duijn vanaf de linkerflank Jeroen Ketting bereikte die koppend doelman Rijnvis kansloos liet. In de loop van de eerste helft probeerde Quick Boys met afstandsschoten doelman Rijnvis te verschalken, die pogingen waren geen probleem voor doelman Rijnvis.

Nadat de stand gelijk was getrokken zocht Sparta Nijkerk opnieuw het initiatief, Quick Boys stond onder druk maar Sparta Nijkerk kwam niet meer tot scoren. De beste kans was voor Frank Vervoert die op slag van rust zijn tegenstander zijn hielen liet zien om vervolgens een doelpoging te wagen. De bal belandde maar net naast het doel.

Na de rust kwamen beide teams in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Na een aantal minuten spelen had Jeroen Ketting zijn team op voorsprong moeten zetten. Aangespeeld door Jaap van Duijn leek Ketting de hoek voor het uitzoeken te hebben. Ketting mikte de bal op doelman Rijnvis die zich meester maakte over de bal.

Sparta Nijkerk bleef op zoek naar de voorsprong. Nadat na ca. tien minuten spelen doelman Patrick de Groot een doelpoging van Frank Vervoert onschadelijk maakte moest De Groot in de zelfde fase van de wedstrijd capituleren voor een snoeiharde kopbal van Tim Muller uit een hoekschop. Weer trok Sparta Nijkerk zich terug op de eigen speelhelft, weer moest Quick Boys het gat in de verdediging zien te vinden om tot scoren te komen.

Na een kwartier spelen werd Harry Zwarthoed naar de kant gehaald voor Tommy Bekooij. Net in het veld was Bekooij er getuige van dat Jaap van Duijn snoeihard op doel kon uithalen en de score weer gelijktrok. Beide tegenstanders streden voor de overwinning, doordat beiden onderling teveel fouten maakten bleven doelpunten nog uit.

Met nog een klein kwartier te spelen kreeg specialist Jaap van Duijn voor de eerste keer in de wedstrijd een vrije schop te nemen in de buurt van het strafschopgebied. Van Duijn mikte de bal maar net over het doel. Voor Sparta Nijkerk leek Tarik Tissoudali dicht bij een doelpunt toen hij zijn tegenstander kon uitkappen om daarna de bal maar net naast het doel te plaatsen. Even later moest invaller Dave Huymans bij een vrije schop zijn meerdere erkennen in Patrick de Groot die met een knappe redding de bal uit de hoek wegtikte.

Met nog maar een paar minuten te spelen kwam Quick Boys eindelijk op voorsprong toen Jeroen Ketting een assist van de opgekomen Bart Freke koppend afrondde. Quick Boys had het in de fase daarvoor moeilijk gehad tegen Sparta Nijkerk maar leek nu de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. In de extra tijd kreeg Tommy Bekooij zelfs de kans de voorsprong verder op te hogen toen hij alleen nog doelman Rijnvis voor zich zag. Rijnvis wist verdere schade te voorkomen. Op zoek naar tenminste een punt uit deze wedstrijd belaagde Sparta Nijkerk Quick Boys dat zich massaal in het eigen strafschopgebied terugtrok. In de vijfde minuut van de extra tijd kwam de bal in de voeten van Tim Muller die het gaatje zag en de bal in het doel liet belanden.

Sparta Nijkerk hield de puntenvoorsprong op Quick Boys in stand en beschikt met nog drie wedstrijden te spelen over de beste papieren om het kampioenschap van de Hoofdklasse A naar zich toe te trekken.

Geef een antwoord