Voorbeschouwing DVS’33 Ermelo – Quick Boys (14:30 uur)

Quick Boys trapt af in nacompetitie
Met een doelpuntloos gelijkspel tegen Huizen sloot Quick Boys de reguliere competitie in de Hoofdklasse A af. De formatie van trainer Ted Verdonkschot heeft de laatste wedstrijden van het seizoen gebruikt om zich voor te bereiden op de nacompetitie met Ajax en DVS’33 Ermelo. Aanstaande zaterdag begint het echte werk. De blauwwitten gaan dan op bezoek bij DVS’33 Ermelo, een stugge tegenstander waar Quick Boys niet van won in het huidige voetbaljaar. Het duel in Gelderland begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter D. Serik uit Deventer.

Algemeen
Op 1 september 1933 werd Door Vereniging Sterk ’33 opgericht. De club van voorzitter Cor Louwerse telt circa 1.000 leden. Trainer Hennie in ’t Hof is bezig aan zijn vijfde en laatste seizoen bij DVS’33 Ermelo. In het huidige voetbaljaar eindigden de geelzwarten op de vierde plaats in de Hoofdklasse A. Twaalf wedstrijden werden gewonnen, zeven confrontaties eindigden onbeslist, terwijl DVS’33 Ermelo in zeven duels puntloos bleven. In eigen huis zijn de Ermeloërs dit seizoen nog ongeslagen.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke eerste klasse (later hoofdklasse) in 1970 speelden Quick Boys en DVS’33 Ermelo slechts twee keer eerder tegen elkaar. Op 28 september 2013 vond de primeur plaats. In Ermelo leden de blauwwitten de eerste nederlaag van het seizoen. Een indirecte vrije trap in het strafschopgebied van Quick Boys leidde na drie minuten de achterstand in. Verdediger Edmund Mijnheer haalde de trekker over: 1-0. Op slag van rust verdubbelde clubtopscorer Ali El Haddadi de marge (2-0). Na de doelwisseling bracht Harry Zwarthoed met een fraaie tegentreffer de spanning terug in de wedstrijd. Het duel leek te kantelen, maar uiteindelijk besliste Ali Akla het duel: 3-1. In de terugwedstrijd in Katwijk speelden beide ploegen onder moeilijke omstandigheden met 1-1 gelijk. Met de harde wind in de rug opende Jeroen Ketting met het hoofd de score op sportpark Nieuw Zuid. In de tweede helft profiteerde Maurice de Ruiter met een doeltreffende afstandsschot van de elementen.

Programma
Indien Quick Boys het duel met DVS’33 Ermelo verliest, dan spelen zij op dinsdag 20 mei om 19:30 uur op eigen veld tegen de amateurs van Ajax. Als de blauwwitten de confrontatie met de Gelderlanders gelijkspelen of winnen, dan speelt DVS’33 Ermelo op dinsdag tegen de Amsterdammers. In dat geval speelt Quick Boys op zaterdag 24 mei op sportpark Nieuw Zuid de laatste wedstrijd tegen Ajax.

Reis mee met de SV
De Supportersvereniging Quick Boys organiseert een busreis naar Ermelo. Geïnteresseerden kunnen zich vanavond (donderdag) inschrijven in de kantine op sportpark Nieuw Zuid. De eerste bussen zijn reeds volgeboekt. Reis ook mee met de Supportersvereniging en moedig de blauwwitten aan in de eerste nacompetitiewedstrijd! Klik HIER voor meer informatie! LET OP: de bussen vertrekken om 12:15 uur!