Quick Boys houdt de profs van Telstar op gelijkspel: 0-0

De blauwwitten weet ongeslagen status in voorbereiding te behouden
Op sportpark Nieuw Zuid heeft Quick Boys gelijkgespeeld tegen eerstedivisionist Telstar. De profs uit Velsen-IJmuiden kwamen met 0-0 goed weg tegen de verdienstelijk spelende blauwwitten. De formatie van trainer Ted Verdonkschot lijkt klaar te zijn voor de seizoensouverture tegen Ter Leede, aanstaande zaterdag in Sassenheim.

In de basisformatie van de blauwwitten prijkten de namen van degenen die afgelopen zaterdag tegen GHC niet in actie kwamen en van spelers die in de voorbereiding nog niet veel minuten hebben kunnen maken. Zo verscheen nieuwkomer Gerard Aafjes voor de tweede achtereenvolgende keer aan de aftrap. Ook Tommy Bekooij was van de partij. De buitenspeler was een aantal maal dicht bij de openingstreffer. Eenmaal dacht de Leidenaar te lang na in kansrijke positie, waarna de kans verloren ging. Even later mocht Bekooij al dan niet in buitenspelpositie door en vond doelman Wesley Zonneveld op zijn weg.
De bezoekers, momenteel de nummer zes van de Jupiler League, hadden de nodige overtredingen nodig om de thuisploeg in bedwang te houden. Met name Tomas Arroyo en de sterk spelende Henry Opoku moesten het ongelden bij de Noord-Hollanders. Het agressieve spel van Telstar schrikte de blauwwitten echter niet af. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg Quick Boys steeds meer grip op het spel van de eerstedivisionist.

Na het eerste bedrijf, die zonder doelpunten werd afgesloten, kwamen Erwin Friebel en Stefan van der Plas in het veld voor Martijn de Zwart en Aafjes. De thuisploeg kreeg in het eerste deel van de tweede helft twee goede kansen om de score te openen. Eerst kopte Ronnie Verplancke nipt over. Even later raakte Jeroen Ketting de deklat boven Zonneveld. Telstar stelde hier zeer weinig tegenover, waarbij de laatste linie van de blauwwitten een groot compliment verdiende. Quick Boys was na de pauze overduidelijk de bovenliggende partij. Trainer Michel Vonk probeerde met het inbrengen van Frank Korpelshoek en Ralf Seuntjes het tij te keren, maar ook na deze wissels maakte de thuisploeg de grootste aanspraak op de overwinning. Thom de Vries creëerde zichzelf een grote kans na goed doorjagen. De aanvaller mocht alleen op Zonneveld afgaan, maar helaas schoot de Valkenburger de bal tegen de doelman op. Nadat Bekooij tevergeefs een strafschop claimde toen hij binnen de beruchte lijnen ten val was gebracht, kreeg invaller Jaco van der Bent nog de mogelijkheid om de ban te breken in de slotfase.
Uiteindelijk eindigde het duel zoals het begon. De technische staf van de blauwwitten kon met een tevreden gevoel van het veld stappen. Aanstaande zaterdag begint het echte werk. Dan is Quick Boys te gast bij Ter Leede. De goede voorbereiding zal de equipe van trainer Verdonkschot vertrouwen geven.