Quick Boys – Zwaluwen 2 – 0

Quick Boys ligt nog steeds op koers voor het winnen van de tweede periode.  In de wedstrijd tegen directe concurrent  Zwaluwen Vlaardingen kwamen de blauwwitten pas na de rust op voorsprong. Pas vlak voor tijd  stelde de Quick Boys de winst veilig.

Hoewel beide tegenstanders na de aftrap weinig voor elkaar onderdeden trok Quick Boys in de loop van de wedstrijd steeds meer de wedstrijd naar zich toe. In het begin van de wedstrijd was Quick Boys nog kansrijk geweest toen Jaap van Duijn zijn doelpoging op de vuisten van  doelman Nick Sanders uiteen zag spatten, de afvallende bal kwam in de voeten van Maarten Woudenberg die de bal naast het doel werkte.  Daarvoor had  Mustafa Celen voor Zwaluwen Vlaardingen meer rendement moeten halen uit een doelkans.

Quick Boys zou Zwaluwen Vlaardingen steeds meer onder druk zetten, daarbij moesten de blauwwitten attent blijven bij de counters van de tegenstander. Vooral  Dimitry Almeida en Adair Veiga Lopes  bleken lastig te bespelen tegenstanders.  De druk die Quick Boys zette leidde voorlopig niet verder dan een aantal hoekschoppen die allen niet tot het voor de blauwwitten gewenste resultaat leidden.

Halverwege de eerste helft leek Zwaluwen Vlaardingen dicht bij de opening van de score toen Robin Verhorst  met een lob trachtte doelman Martijn de Zwart te verrassen die noodgedwongen zijn doel had moeten verlaten.  De doelpoging van Verhorst miste precisie waardoor Quick Boys een achterstand bespaard bleef.  In dezelfde fase van de wedstrijd mocht Jaap van Duijn eindelijk zijn wapen in de strijd brengen waarmee hij in de heenwedstrijd zoveel succes had. Nu wist doelman Sanders zijn doel wel schoon te houden door de vrije schop uit het doel weg te boksen.

In de loop van de eerste helft zou de dominantie die Quick Boys eerst aan de dag legde verdwijnen. Zwaluwen Vlaardingen zou zich steeds vaker laten zien op de speelhelft van Quick Boys. Beide tegenstanders wisten meerdere doelkansen te forceren maar beide doelmannen hielden hun doel schoon.

Zowel Quick Boys als Zwaluwen Vlaardingen begonnen de tweede helft in ongewijzigde samenstelling.  Na vijf minuten spelen leek Quick Boys de score te kunnen openen toen Jaap van Duijn vanaf rechts Harry Zwarthoed in stelling bracht. Zwarthoed kopte de bal naast het doel waardoor de score uitbleef.  Tien minuten later was een vrije schop van Delano a Cohen een prooi voor Martijn de Zwart.  Zwaluwen Vlaardingen liet zich steeds vaker op de speelhelft van Quick Boys zien, de blauwwitten konden  niet meer de druk op de tegenstander zetten  zoals dat tijdens een groot gedeelte van de eerste helft wel gebeurde.  Na een kwartier spelen leek Quick Boys in de problemen te komen toen Mustafa Celen vanaf de linkerflank alle ruimte kreeg om af te leggen op Adair Veiga Lopes. Ten koste van een hoekschop wist Martijn de Zwart zijn doel schoon te houden.

Halverwege de tweede helft mocht Jaap van Duijn na een overtreding van Ryan Santot St. Abijn weer een doelpoging uit een vrije schop wagen, de vrije schop werd tot hoekschop verwerkt. Deze hoekschop kon door de verdediging van Zwaluwen Vlaardingen niet worden weggewerkt, de afvallende bal belandde in de voeten van Harry Zwarthoed die vervolgens Jeroen Ketting in stelling bracht. Ketting kreeg alle ruimte voor een vernietigende uithaal die doelman Nick Sanders volledig kansloos liet. Eindelijk stonden de blauwwitten op voorsprong. Die voorsprong had kort daarop verdubbeld kunnen worden als Jaap van Duijn de voorzet op maat het doel had ingewerkt. Van Duijn raakte de bal niet goed waardoor Zwaluwen Vlaardingen een grotere achterstand bespaard bleef.

De gasten hadden zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd. Men zocht de aanval, creëerde meerdere doelkansen, maar bleef onmachtig om Martijn de Zwart te passeren.  Vlak voor tijd gaf Adair Veiga Lopes de blauwwitte verdediging het nakijken, een Vlaardingse afmaker bleek afwezig waardoor de stand nog ongewijzigd bleef. Vlak voor tijd maakte Harry Zwarthoed een einde aan de onzekerheid door een door Jaap van der Plas vanaf de linkerflank opgezette aanval af te ronden waardoor de uitslag op 2 – 0 werd bepaald.