Kerstboodschap

Aan de vooravond van kerst kijken we vaak terug op het afgelopen jaar. Inmiddels ligt 2017 bijna achter ons: een bewogen en enerverend jaar. In een terugblik is er altijd aandacht voor de bijzondere gebeurtenissen uit dat jaar. Voor mij is het prima om terug te kijken maar uiteindelijk is het ook inmiddels allemaal geschiedenis.

Voetbal is bedoeld om plezier en ontspanning met elkaar te hebben. Plezier en ontspanning geven je rust en ruimte, je hoeft niet meer te denken aan de dagelijkse beslommeringen maar je bent actief bezig door een lichamelijke inspanning.
Rust en ontspanning is er ook als je niet voetbalt maar als vrijwilliger of als supporter betrokken bent. Lekker bezig zijn, toekijken en aanmoedigen, je gewaardeerd voelen of betrokken zijn kan een heerlijke ontspanning zijn.
Na zo’n inspanning is het samenzijn een mooi moment, in het clubhuis of de Businessclub even een drankje drinken, vooral veel praten en vrienden ontmoeten. Een heerlijk tijdverdrijf, dat alles samen is de essentie van de club.

In 2018 hoop ik dat de realisatie van de verbouwing van het clubhuis een feit mag zijn. Iets waar we veel tijd in steken en waarvoor de voorbereidingen in volle gang zijn. Ik denk dat het hard nodig is om daar samen plezier te kunnen blijven hebben. Een plek van en voor de club waar we met elkaar trots op mogen zijn.
En ons dan realiseren hoe rijk we eigenlijk zijn als club, eens datgene waarderen wat we allemaal wél hebben. Dat is heel veel, maar soms lijkt het wel of we ons dat helemaal niet meer bewust zijn. Door er juist even bij stil te staan dat gewoon niet zomaar gewoon is, realiseer je je des te beter wat het is om betrokken te zijn bij de mooiste amateurclub van Nederland. Daar horen we dan ook respectvol en met trots mee om te gaan.

Met deze kerstgroet wens ik iedereen hele fijne dagen toe en wil ik alvast toosten op het nieuwe jaar.

Henk-Jan van Maanen
Voorzitter K.v.v. Quick Boys

Voorzitter

Geef een reactie