Woord van de voorzitter

Beste Quick Boyzers,

Ons vlaggenschip is de competitie uitstekend begonnen! Het vertoonde voetbal en de teamspirit spreken tot de verbeelding. Complimenten dan ook voor Thomas Duivenvoorden en zijn crew die in korte tijd een hecht team hebben weten te smeden. Uiteraard dient het vizier in deze prachtige, maar moordende competitie altijd op scherp te staan.

In de afgelopen periode is er ontzettend veel werk op Nieuw Zuid verzet. Veel vernieuwingen  zijn er gerealiseerd. De resultaten daarvan zijn, op enige commotie over de vernieuwing van ‘’De Trap’’ na, door iedereen enthousiast ontvangen. Je moet soms een beetje doordouwen om resultaat te bereiken. Met de muurschildering erbij is het ook een perfecte plek voor een fotoshoot geworden. Onze supporters op de nieuwe tribune zijn er in ieder geval zeer content mee! Heel veel dank aan alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen. Zonder deze inzet zijn wij als vereniging kansloos.

Het zal u niet ontgaan zijn dat het hoofdveld er als een zonnetje bij ligt. Bij de renovatie van het hoofdveld deze zomer kwamen een aantal problemen met de drainage aan het licht en die zijn nu verholpen. Volgens de aannemer moet dat de kwaliteit van de grasmat en ook de bespeelbaarheid in de wintermaanden significant verbeteren. We gaan het zien!

Ook de boarding rondom ons hoofdveld zal gefaseerd worden vervangen. Noodzakelijk onderhoud dat geen langer uitstel duldt. We hebben de derby tegen onze noorderburen met het bezwijken van een deel van de boarding nog scherp voor de geest. Veiligheid gaat voor alles.

Er hangt ons een substantiële verhoging van de huisvestingslasten boven het hoofd. Een ambtelijke delegatie kwam ons kortgeleden melden welke beweegredenen daaraan ten grondslag liggen. Kort samengevat loopt de gemeente qua huur buitensportaccommodaties percentueel uit de pas met het landelijk gemiddelde. Er is een toetsingskader opgesteld waarop de huur wordt berekend. De huurverhogingmoet over een periode van 4 jaren volledig zijn geïmplementeerd.  

Het verbod van de gemeente Katwijk op uitpubliek bij Katwijkse derby’s is dit seizoen in principe aflopend. In kwartaaloverleggen met de Katwijkse clubbesturen wordt nagedacht over hoe het nu verder moet. We zijn het daarbij eens dat uitpubliek sfeer verhogend is, maar niet tegen elke prijs. Quick Boys heeft inmiddels flink geïnvesteerd in de beveiliging van Nieuw Zuid, maar het clubbestuur weigert zich in het beklaagdenbankje te laten zetten als het onverhoopt weer mis zou gaan.Maatschappelijke problemen vereisen een integrale aanpak van alle partijen. Niemand kan daarvoor wegduiken of met het vingertje wijzen.

Een nieuw fenomeen dient zich inmiddels aan bij jongeren in de leeftijd 12-16 jaar die zich in negatieve zin op of buiten het sportpark gedragen en waar we nog weinig ingang bij hebben. Ouder(s) pak je verantwoordelijkheid, weet wat ze uitspoken en spreek bij misstanden je kind daarop aan!

Lof voor onze supporters die ook dit seizoen met de strakkere regelgeving en handhaving van de KNVB prima weten om te gaan. Een gastvrij onthaal bij de bezoekende vereniging levert daarbij ook nog eens wederzijds respect op. Het onthaal bij Excelsior Maassluis was daar een prachtig voorbeeld van.

Ook dit seizoen zullen er weer flink wat toernooien op Nieuw Zuid afgewerkt gaan worden. Dat betekent veel belasting voor onder andere onze barvrijwilligers. Het is dan ook belangrijk te weten dat in de agendering van het clubhuis voetbal gerelateerde zaken voorrang genieten. We moeten zuinig zijn op onze vrijwilligers.

De loting voor de eerste bekerronde heeft NAC uit de hoed getoverd. Een herhaling van de wedstrijd uit 2008 die bij menigeen nog vers op het netvlies staat. Wie weet wat het bekeravontuur ons gaat brengen! Quick Boys zal er in ieder geval klaar voor zijn om NAC met zijn trouwe aanhang gastvrij op Nieuw Zuid te ontvangen! Onze supporters hebben een prachtige sfeeractie voor hen in petto.

Nog heel even mijmerend over het verbod van uitpubliek bij de derby’s. Betrokken en meedenkende supporters melden mij dat dit probleem ook op natuurlijke wijze kan worden opgelost. Maar dat wens je toch niemand toe?

Vergeet tot slot niet dat je een kaartje moet kopen voor de bekerwedstrijd tegen NAC. Mis de voorverkoop niet!

Graag tot snel op Nieuw Zuid!

Bart van Kruistum.