Afgetekende overwinning MO13-1

Zaterdag 28 januari 2023, 8:30 uur. Na een verdiende en overtuigende overwinning vorige week in Voorschoten stond vandaag de wedstrijd tegen Oegstgeest MO13-1 op het programma. Het was prima voetbalweer en de meiden hadden er zin in. Vandaag moest de MO13-1 het helaas stellen zonder Lize die door een griep in bed bleef liggen. Jaïra, Nienke en Julot startte vandaag als eerste wissels en in het veld werd begonnen in de vertrouwde 4-3-3 opstelling.

Er zijn van die dagen dat je als coach met een grote glimlach op je gezicht kan toekijken hoe goed, met passie en veel plezier jouw team presteert. Vandaag bleek zo’n dag te worden.
Al snel lieten de meiden van Quick Boys zien hoe goed zij kunnen voetballen. De bal werd vakkundig heen een weer getikt en bij balverlies werd direct druk gezet. In de eerste helft resulteerde dit in een 6-1 voorsprong. Noa opende de score door na goed druk te zetten op de bal, deze te veroveren en de keepster te passeren. Nadat de score was geopend waren het 2 keer Evi, 1 keer Marit en 1 keer Anneke die trefzeker waren. De doelpunten van Evi en Lieke kwamen ook al voort uit het vroegtijdig druk zetten, rondtikken van de bal en prachtige passeer acties. Marit en Anneke wisten met afstandsschoten het doel te raken. Een spaarzaam foutje in de verdediging betekende 1 tegendoelpunt waar het vandaag gelukkig bij bleef.

In de tweede helft konden Tess, Noa en Eefje uitrusten op de bank en werd een verandering in tactiek gedaan. Zo werd er voor het eerst in een 4-4-2 opstelling gevoetbald. De meiden bleken dit snel door te hebben en bleven voetballen zoals ze zo goed kunnen. Lieke wist in de tweede helft nog 3 keer tot scoren te komen. De overige goals werden gemaakt door Anneke, Jaïra en Tess. Stuk voor stuk goede aanvallen en kansen die effectief werden afgerond. Voor Keepster Evelyn was het maar een saaie wedstrijd want niet alleen voorin werd goed gevoetbald, ook de verdediging stond als een huis. Gaten werden dichtgelopen, tegenstanders buitenspel gezet en er werd gezamenlijk voor de bal geknokt. Een einduitslag van 12-1 was gezien het spelbeeld dan ook meer dan terecht.

Volgende week wacht een lastigere wedstrijd. Uit in Leiderdorp tegen RCL MO13-1. Maar als de meiden het goede spel voortzetten dan moet dat helemaal goedkomen!