Strijdbaar Jong Quick Boys houdt Jong F.C. Eindhoven op gelijkspel

Nadat vorige week de uitwedstrijd tegen Jong Alexandria ’66 was afgelast vanwege de winterse omstandigheden, reisde Jong Quick Boys afgelopen zaterdag wel af naar Eindhoven voor een pittige uitwedstrijd. Jong F.C. Eindhoven mag gezien worden als één van de betere ploegen in de competitie en is toch wel de favoriet van deze voorjaarscompetitie.

Jong F.C. Eindhoven – Jong Quick Boys

Om 16:15 uur werd in het Jan Louwers stadion afgetrapt voor de eerste helft. Jong Quick Boys toonde vanaf begin lef en drong de thuisploeg terug op eigen helft. De thuisploeg had dan wel het meeste balbezit maar Jong Quick Boys wist ook zeker wel de ruimte te benutten. De eerste mogelijkheden waren voor Jong F.C. Eindhoven maar Jong Quick Boys wist het doel schoon te houden. Een leuke en open wedstrijd was het vervolg waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na goed combinatiespel tussen Ibrahim Gassama en Levi van Duijn was er in de 19e minuut de voorsprong voor Jong Quick Boys, Levi stuurde Ibi het zestienmeter gebied in, die vervolgens de bal in de verre hoek binnenschoot (0-1). Een prima beloning voor de geleverde inzet en lef wat de mannen van Rick de Boer lieten zien. Het verloop van de eerste helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. De Eindhovenaren wisten wel licht het veldoverwicht te behouden maar in het vervolg van de eerste helft waren de mogelijkheden schaars. Zo ging Jong Quick Boys met een voorsprong de rust in.

De tweede helft werden de jeugdige blauwwitte meer teruggedrongen op eigen helft en kwam het steeds vaker maar met moeite onder de druk van jong F.C. Eindhoven uit. Na een uur spelen viel de gelijkmaker, in de 61e minuut wist de rappe buitenspeler de bal goed voor te brengen waarbij de bal binnen werd gekopt (1-1). Na de gelijkmaker was het laatste half uur een strijdend Jong Quick Boys wat onder leiding van de sterk spelende Matthijs Heeringa standhield. Grotendeels van het laatste half uur speelde op de helft van Jong Quick Boys af maar echte grote kansen werden er niet gecreëerd door de thuisploeg. Na 4 minuten extra tijd was het punt veiliggesteld.

Volgende wedstrijd

Een strijdbaar en moegestreden Jong Quick Boys kon met trots terugkijken op het gelijkspel. De eerste helft werd het lef en durf beloond met een voorsprong waarbij de tweede helft als team gestreden werd. Zo blijf Jong Quick Boys in 2023 nog ongeslagen en wacht volgende week de thuiswedstrijd tegen Jong Westlandia (15:00 uur).