Zwaarbevochten overwinning Jong Quick Boys

Op zaterdag 4 februari stond de thuiswedstrijd tegen Jong Westlandia op het programma. Op sportpark Nieuw-Zuid was het voor de verandering een keer veld 3 het strijdtoneel voor deze wedstrijd. Om 15:00 uur werd er afgetrapt voor de eerste helft.

Jong Quick Boys begon sterk aan de wedstrijd en had het overwicht in de openingsfase. In de 7e minuut was het Timo Pont met de 1-0, de middenvelder die in uitstekende vorm verkeerd schoot de bal van ruim 20 meter met een hard en zuiver geplaatst schot achter de Westlandse keeper. Na de openingsgoal van Timo kende Jong Quick Boys een sterke fase, met goed combinatiespel maakte het de tegenstander behoorlijk lastig, helaas beloonde Jong Quick Boys zichzelf niet om de score verder uit te bouwen. Het verval met het 2e deel van de eerste helft was vervolgens groot.
In de 25e minuut wist Jong Westlandia uit een uitval de gelijkmaker te maken, Jong Quick Boys verloor de bal in de opbouw waarbij de uitploeg optimaal van profiteerde en er 1-1 van maakte. Het spelbeeld tot de rust veranderde helaas niet voor Jong Quick Boys, het had moeite om de combinaties te vinden en ging daarmee met een gelijke stand naar de kleedkamers voor de rustpauze.

De tweede helft begon met een gedroomde start voor Jong Quick Boys, na 14 seconden was het Jouke Vlieland die met een prachtig afstand schot de keeper verschalkte en Jong Quick Boys op een 2-1 voorsprong wist te zetten. Jong Quick Boys had een moeizame 2e helft en Jong Westlandia gaf zich niet zomaar verloren. In de 65e minuut wisten de bezoekers de stand weer gelijk te trekken. Vanuit de rebound was Jong Westlandia alert en was het 2-2. Een paar minuten later keek Jong Quick Boys zelfs tegen een achterstand aan, Kai Oudshoorn moest randje zestienmetergebied aan de noodrem trekken met een strafschop tot gevolg. Marijn van der Plas wist de inzet allereerst te keren, maar de speler van Jong Westlandia schoot de rebound wel binnen (2-3). Zo moest Jong Quick Boys op jacht naar de gelijkmaker, na een goede actie was het de keeper van Jong Westlandia die Timo Pont overduidelijk vasthield. Jong Quick Boys kreeg dus terecht in de 73e minuut de mogelijkheid om ook vanaf 11 meter te scoren. Het was Bart Kuyt die zijn verantwoordelijkheid nam en de penalty beheerst binnen schoot (3-3).

In de slotfase was het niet altijd even mooi voetbal maar een strijdbaar Jong Quick Boys was op jacht naar de winst. Het was invaller Juda van Velzen die in de 81e minuut Jong Quick Boys weer op voorsprong bracht. Na een schot van Timo Pont kreeg de keeper de bal niet onder controle, Juda was alert en schoot de 4-3 binnen. In de slotfase hield Jong Quick Boys de voorsprong vast. Een moeizame overwinning, waarbij het resultaat telt en de punten op Nieuw-Zuid bleven.

Volgende wedstrijd

Met 7 punten uit de eerste 3 wedstrijden staat Jong Quick Boys op een 3e plek, echter hebben de jeugdige blauwwitte een wedstrijd minder gespeeld waardoor het evenveel verliespunten heeft als nummer 1 (Jong F.C. Eindhoven) en 2 ( Jong M.V.V.). Volgende week reist Jong Quick Boys af naar Limburg voor de wedstrijd tegen M.V.V. Een zeer interessante ontmoeting om te kijken wie in het spoor van FC Eindhoven kan blijven.