Jong Quick Boys houd zicht op de koppositie

Afgelopen zaterdag reisde Jong Quick Boys af naar Zuid-Limburg, in het stadion De Geusselt stond de interessante ontmoeting tegen Jong M.V.V. op het programma. Begin januari stonden beide ploegen op Nieuw Zuid nog tegenover elkaar in de beker, waarbij Jong Quick Boys met 4-3 wist te winnen. Beide ploegen zijn de voorjaarscompetitie nog ongeslagen.

Na een busreis van 3 uur werd er om 13:00 afgetrapt voor de eerste helft. Waarbij de openingsfase voor de thuisploeg was, Jong M.V.V. kwam ook al snel op voorsprong, een behendige middenvelder van Jong M.V.V. wist na een goede actie de bal voor te geven die vervolgens binnen werd geschoten (1-0). Jong Quick Boys had de eerste fase van de wedstrijd moeite met de tegenstander. Echter na de 1-0 achterstand kon de schade eenvoudig beperkt gehouden worden. Naar mate de eerste helft vorderde, kwam Jong Quick Boys beter in de wedstrijd en wist ook de gelijkmaker te maken. In de 25e minuut was het Daniel van Duijn die goed opkwam op de linkerkant, Daniel stuurde Ibrahim Gassama vervolgens diep in het zestienmeter gebied, Ibrahim wist op zijn beurt Bart Kuyt te vinden die goed voor zijn verdediger de bal binnen wist te schieten (1-1). Na de gelijkmaker kreeg Jong Quick Boys meer controle over de wedstrijd en ging het tot de rust gelijk op en zochten beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers op.

Na de rust wist Jong Quick Boys al snel op voorsprong te komen, Borg Knijnenburg stuurde Jarno Slootweg in de 48e minuut met een goede steekbal diep, 1 op 1 met de keeper schoot Jarno de bal onberispelijk binnen. Het was een open tweede helft waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, waarbij Jong Quick Boys als team keihard werkte. In de 64e minuut kwam Jong M.V.V. wel op gelijke hoogte, vanuit een vrij trap werd de bal binnengekopt (2-2). Het was vervolgens aan Jouke Vlieland om een belangrijke aandeel in het slot van de wedstrijd te hebben. In de 65e minuut maakte Jouke de 2-3, hij zag de keeper voor zijn goal staan en schoot de bal beheerst van 20 meter met een zuivere boogbal over de keeper in het doel. Even later kreeg Jouke op bijna dezelfde hoogte weer een mogelijkheid, wederom wist Jouke de bal binnen te schieten. Met een volley schoot Jouke de bal onhoudbaar achter de keeper en bracht Jong Quick Boys op een 2-4 voorsprong. Jong M.V.V. wist even later in de 77e minuut nog wel wat terug te doen. Uit een corner wist een speler van Jong M.V.V. slim het been van Jouke Vlieland op te zoeken waarbij de scheidsrechter niets anders kon om de bal op de stip te leggen. Vanaf 11 meter bracht Jong M.V.V. de stand terug tot 3-4. In de slotfase hielden de jeugdige blauwwitte prima stand en kwam het weinig momenten nog in gevaar waardoor de 3 punten binnen waren.

Volgende wedstrijd

Met deze mooie overwinning doet Jong Quick Boys prima zaken in de top van de competitie, het wisselt van plaats met Jong M.V.V. en staat nu op een 2e plaats, 3 punten achter Jong F.C. Eindhoven maar met een wedstrijd minder dan de Eindhovenaren. Volgende week wacht op Sportpark Nieuw-Zuid de thuiswedstrijd tegen Spartaan ’20. Om 15:00 uur zal afgetrapt worden op veld 1, gezien het vrije weekend van Quick Boys 1 een uitgelezen mogelijkheid om de jeugdige talenten aan het werk te kunnen zien.