Duur puntenverlies voor Jong Quick Boys

Op 18 februari speelde Jong Quick Boys de thuiswedstrijd tegen Jong Spartaan’20. Bij winst van de jeugdige Blauw-witten zouden ze in het spoor blijven van koploper Jong F.C. Eindhoven. Op het hoofdveld traden om 15:00 uur beide ploegen aan voor de eerste helft.

Het toegestroomde publiek zag dat Jong Quick Boys moeizaam aan de wedstrijd begon en zoekende was om het overwicht te vinden, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. In de 16e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong, het goede druk zetten van de aanvaller van Jomg Spartaan ’20 bracht Marijn van der Plas in de problemen waarna de aanvaller eenvoudig de bal binnen kon schieten (0-1). Na deze achterstand ging Jong Quick Boys langzaamaan meer de weg naar het doel van de tegenstander vinden zonder hoogstaand spel te spelen. In de 25e minuut kwam Jong Quick Boys wel op gelijke hoogte, Levi van Duijn wist de voorzet van Sem van Duijn goed bij de 1e paal binnen te koppen (1-1). Na de gelijkmaker begon Jong Quick Boys meer kansen te creëren en was het een aantal keer ook dichtbij de voorsprong, echter trof het de Spartaanse keeper op hun pad of was het de lat die tot 2 keer toe geraakt werd. Met een 1-1 gelijke stand werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft was het Jong Spartaan ’20 dat wederom op voorsprong kwam, in de 50e minuut werd het 1-2. Na een onderschepping op het middenveld wist Jong Spartaan ’20 razendsnel om te schakelen en schoot het in een 1 op 1 raak. Jong Quick Boys kon weer in de achtervolging en leek na een uur spelen geholpen te worden. Sem van Duijn was de tegenstander te vlug af maar werd buiten het zestienmetergebied geraakt door de keeper van Jong Spartaan ’20, met een rode kaart en een speler op doel als gevolg. Met nog een half uur te spelen leek dit een ideale mogelijkheid om in ieder geval langszij te komen. De bezoekers wisten echter stand te houden en het pover spelende Jong Quick Boys leek machteloos om een doelpunt te forceren. Typerend was dat de gelegenheidskeeper maar een spaarzaam moment getest werd op zijn keeperskwaliteiten. In de slotfase was Levi van Duijn het de grootste kans op de gelijkmaker maar zag zijn kopbal naast het doel verdwijnen.

Volgende wedstrijd

Een kostbare 1-2 nederlaag was het gevolg, een wedstrijd waarin Jong Quick Boys niet thuis gaf in de vorm die zij tot nu toe in 2023 wel hadden. Komende week zal het vizier weer op scherp gezet moeten worden voor de komende bekerwedstrijd. Zaterdag a.s. komt 3e divisionist Alphense Boys op bezoek op Sportpark Nieuw-Zuid, om 15:00 uur zal de bekerstrijd losbarsten voor een plek in de kwartfinale van de KNVB beker.