Bekerdroom Jong Quick Boys spat uiteen

Vrijdagavond  7 april stond een onvervalste bekerkraker op het programma. Jong PEC Zwolle reisde 160 km naar Nieuw Zuid om te strijden om een plek in de halve finale van de KNVB beker. Jong Quick Boys had de eerdere 3 bekerwedstrijden overtuigend gewonnen en mocht het daarom nu als enige overgebleven amateurclub (wat al een prestatie op zich is) opnemen in de kwartfinale tegen Jong PEC Zwolle. Een tegenstander van formaat dat in de najaarscompetitie in de hoogste divisie (1e divisie) kampioen was geworden.

Onwennige eerste helft:

Om 19:30 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld van sportpark Nieuw Zuid. Veel mensen hadden de weg naar het sportpark ook op deze vrijdagavond weten te vinden om de jeugdige talenten aan het werk te zien. Jong Quick Boys begon toch wat onwennig aan de wedstrijd en het was Jong PEC Zwolle dat het tempo van de wedstrijd bepaalde. Jong Quick Boys stond echter goed haar mannetje en grote kansen bleven in de openingsfase uit. Jong Quick Boys kwam er zo nu en dan ook uit en kreeg wat mogelijkheden, echter wist het de keeper van Zwolle niet al te lastig nog te maken. In de 41e minuut liet Jong PEC Zwolle haar effectiviteit zien, een speler van Jong PEC Zwolle kreeg de bal mee rond het zestienmetergebied en schoot deze vervolgens onberispelijk in de verre hoek (0-1). De minimale achterstand was tevens de ruststand.

Lesje effectiviteit:

Na rust kwam Jong Quick Boys zeer sterk uit de kleedkamer, en zocht het met overtuiging naar de gelijkmaker. Het was onder andere invaller Borg Knijnenburg die een schot met moeite gepareerd zag worden door de keeper van Jong PEC Zwolle. Het aanwezige publiek ging meer op het puntje van zijn stoel zitten want Jong Quick Boys kwam meer en meer in de gelegenheid voor de gelijkmaker. Zo was het Bart Kuyt die de keeper voor zijn doel zag staan, zijn schot van 25 meter spatte helaas op de lat over het doel. In de 65e minuut leek het harde werken toch beloond te worden. Na een vrije trap wist Kai Oudshoorn de bal van dichtbij binnen te werken, helaas werd het doelpunt afgevlagd vanwege buitenspel.

Jong PEC Zwolle had het geluk aan haar zijde en wist de wedstrijd vervolgens snel te beslissen. Tussen de 67e en 75e minuut liepen de bezoekers uit naar 0-4. Een drietal doelpunten werden gescoord in een tijdsbestek van 8 minuten en zo lieten de Zwollenaren zien dat doortastendheid en meedogenloosheid in details het verschil maken op dit niveau.
In de slotfase bleef Jong Quick Boys strijden voor elke meter en kreeg in de 87e minuut de mogelijkheid om iets terug te doen. Het was Levi van Duijn die na een handsbal vanaf elfmeter de bal overtuigend binnen schoot en de stand op 1-4 zetten.

Trots:

1-4 was tevens de einduitslag, hiermee kwam het bekersprookje van Jong Quick Boys ten einde. De jeugdige blauwwitten kunnen met trots terugkijken op de bekerwedstrijden, en ook tegen Jong PEC Zwolle speelde Jong Quick Boys met overtuiging en wist het met name na de rust de tegenstander zeer lastig te maken. Het geluk zat helaas niet mee waarna Jong PEC Zwolle de winst binnen haalde. Onder luid applaus van het trotse publiek verlieten de mannen van Rick de Boer het strijdtoneel. Het was voor Jong Quick Boys weer een zeer leerzame wedstrijd die de ontwikkeling van de jeugdspelers ten goede zal komen.