Jong Quick Boys nadert koploper tot 1 punt

Zaterdag 1 april kwam koploper Jong F.C. Eindhoven op bezoek op Nieuw Zuid, de koploper uit Eindhoven had voorafgaand aan de wedstrijd een voorsprong van 4 punten maar wel een wedstrijd meer ten opzichte van Jong Quick Boys. Met nog 7 wedstrijden te gaan was dit voor de jeugdige blauwwitte de ultieme kans in strijd voor de koppositie. Uit eerdere ontmoetingen tegen Jong F.C. Eindhoven bleek dat zij niet voor niets bovenaan in de competitie staan, eerder dit jaar werd er in de najaar competitie 2 maal terecht verloren. Recenter in januari wist Jong Quick Boys de Eindhovenaren in een uitwedstrijd zeer knap op een gelijkspel te houden.

Sterke eerste helft:

Doordat de bus van de tegenstander vast stond in het verkeer begon de wedstrijd met wat vertraging om 15:15 op het hoofveld. Jong Quick Boys begon goed aan de wedstrijd en zette Jong F.C. Eindhoven direct onder druk. Na 3 minuten was het Bart Kuyt die dicht bij de openingstreffer was, uit een voorzet van Sem van Duijn nam Bart de bal uit te lucht op de pantoffel echter was het de Eindhovense keeper die met een zeer goede redding de bal tot corner wist te verwerken.  Het aanvallende spel van Jong Quick Boys werd na een kwartier spelen alsnog beloond, het was wederom Bart Kuyt die ditmaal de bal rond het zestienmetergebied in de voeten kreeg. Bart manoeuvreerde zich vrij voor het Eindhovense doel en schoot Jong Quick Boys overtuigend op een 1-0 voorsprong.

Na de voorsprong gaf Jong Quick Boys iets wat terrein toe aan Jong F.C. Eindhoven maar zonder dat zij gevaarlijk konden worden. Quick Boys zette daar na 25 minuten een goed schot van Sem van Duijn tegenover welke maar met moeite door de Eindhovense keeper gekeerd kon worden. Jong F.C. Eindhoven kwam de eerste helft niet verder dan een aantal gevaarlijke corners. Een 1-0 ruststand was daarmee verdiend en zeker ook een compliment voor het spel van Jong Quick Boys.

Effectieve tweede helft:

In de tweede helft was het aan Jong Quick Boys de opdracht om stand te houden tegen de toenemende druk van Jong F.C. Eindhoven. Dat lukte heel goed en na 5 minuten in de tweede helft wisten ze zelfs de voorsprong te verdubbelen. Daan Luyten hield goed het overzicht op de achterlijn en gaf de bal voor, waarbij Bart Kuyt met een goede kopbal de stand op 2-0 zette.

Jong F.C. Eindhoven begon vervolgens al snel aan een offensief om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Jong Quick Boys hield goed stand en stond defensief haar mannetje waarbij Jong F.C. Eindhoven wederom niet verder kwam dan een aantal corners. Na 70 minuten spelen kreeg Jong F.C. Eindhoven de ideale mogelijkheid om de spanning terug te brengen vanaf de penaltystip, Jong FC Eindhoven wist wel raad met deze elfmetertrap en wisten zo de aansluitingstreffer te maken. (2-1) Het beloofde nog een spannende slotfase te worden.

De jeugdige talenten van Rick de Boer vochten als leeuwen voor elke meter en hielden goed stand. Naarmate het eindsignaal dichterbij kwam,  hoe moeilijker het werd om stand te houden, echter grote kansen kreeg Jong F.C. Eindhoven niet wat de verdienste was van de uitstekende blauwwitte defensie.  In de 88e minuut was de vreugde compleet voor Jong Quick Boys, Sem van Duijn kreeg de bal in zijn voeten en wist de bal voor te brengen waar Bart Kuyt (overigens een typische Quick Boys spits, geen geslepen techniek maar groot, sterk, hard werkend en een neusje voor de goal een type Onyeike/Torken red.),  zich tot absolute matchwinner bekroonde. Bart hield de controle en schoot zijn 3e treffer van de middag binnen (3-1). De 3-1 voorsprong kwam in blessuretijd niet meer in gevaar waarbij Jong Quick Boys deze topwedstrijd wist te winnen.

Vervolg competitie:

Deze fraaie overwinning op de koploper betekend dat Jong Quick Boys nog maar 1 punt achter Jong F.C. Eindhoven staat en met 1 wedstrijd minder gespeeld ligt de titelstrijd helemaal open. Een zeer knappe prestatie waarin de resterende 6 competitiewedstrijden Jong Quick Boys alles in eigen hand heeft. Over twee weken reist Jong Quick Boys af naar Spartaan ’20, dit zal wederom een finale zijn voor de jeugdige blauwwitte.

Kwartfinale beker:

Na deze 3-1 overwinning op Jong F.C. Eindhoven gaat Jong Quick Boys zich vol vertrouwen opmaken voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Aanstaande vrijdagavond om 19:30 komt Jong PEC Zwolle naar Sportpark Nieuw-Zuid om te strijden voor een plek in de halve finale van het prestigieuze beker toernooi.
Een tegenstander van formaat, PEC Zwolle wist namelijk in de najaarscompetitie kampioen te worden van de 1e divisie. Maar we weten allemaal hoe bekeravonden op Nieuw Zuid kunnen lopen dus we kunnen jullie steun goed gebruiken en hopen dat jullie massaal aanwezig zullen zijn in getalen maar ook in zang en sfeer. Wij beloven er alles aan te doen om ook Jong PEC Zwolle te verslaan, doen jullie er alles aan om ons te ondersteunen? TOT VRIJDAG 19:30