Druilerig en spookachtige E-overnachting

Op 5 en 6 juli 2024 vond de jaarlijkse E-overnachting plaats, een evenement dat al tientallen jaren jaarlijks wordt georganiseerd door het JAK voor de E-jeugdteams van de club en een hoogtepunt op de kalender is. Zo’n 90 blauwwitten waren afgekomen om dit onvergetelijke evenement mee te maken.

De kinderen arriveerden vrijdag rond 16:00 uur om zich in te schrijven en hun slaapplaatsen te installeren. Voor de 90 kids waren 6 grote legertenten opgebouwd waar ze in konden slapen, maar het werd al snel duidelijk dat er van slapen weinig zou komen. Nadat iedereen zijn of haar plekje had gevonden, begon de eerste activiteit in het clubhuis: het inkleuren van hun eigen witte T-shirts. Deze T-shirts zouden tijdens de spellen gebruikt worden. Hoewel er enkele ware kunstwerken tussen zaten, leek het er niet op dat de meesten een baantje aangeboden zouden krijgen bij Van Beelen Schilderwerken.

Na deze creatieve activiteit was het tijd voor een patatje en een snackje met wat limonade, ondertussen werd er aandachtig gekeken naar de EK wedstrijd Spanje – Duitsland. Maar er was geen tijd om deze wedstrijd af te kijken want er stond om 18:30 uur alweer een leuke activiteit op het programma. YouTube-artiest Luuk Steen(bergen), oud jeugdspeler bij Quick Boys, kwam  langs, samen met een collega. Zij daagden de kinderen uit op het pannaveldje, wat een fantastische ervaring was. De kinderen genoten volop van de 45 minuten vol entertainment en hadden daarna de kans om handtekeningen te verzamelen.

Inmiddels was het weer behoorlijk slecht geworden, maar ondanks dit slechte weer begonnen de kinderen om 19:30 uur enthousiast aan de vijfkamp. De onderdelen waren panna, boogschieten, schieten op het gatendoek, een hockeywedstrijd, en als afsluiting latjetrap. Het ging er weer fanatiek aan toe, alsof de EK-beker gewonnen kon worden. Hoewel de beker in Duitsland staat, is bij Quick Boys iedereen een winnaar.

Na de sportieve activiteiten konden de kinderen opdrogen en opwarmen in het clubhuis terwijl ze een kwartfinale tussen Frankrijk en Portugal van het EK keken op het grote scherm, onder het genot van een ijsje. Na afloop van de wedstrijd gingen ze snel weer naar de velden om nog even een balletje te trappen, totdat ze zich rot schrokken. Er was een “gladiator” gesignaleerd in de duinen, een verwarde man met een groot zwaard.

Tijdens de zoektocht naar deze gladiator waren er heel wat schrikmomenten, want 25 leden van het JAK en vrienden hadden zich verkleed (sommigen ook niet, want een boevenbende is al schrikbarend van zichzelf). Vol overtuiging vertolkten de “gladiator” en de andere “spoken” hun rol en namen de kinderen mee in een heel spannend verhaal.

e-overnachting, jeugd, spooktocht

Ondertussen was het visbakteam druk bezig met het bereiden van verse Ouwehand vis, gebakken door opa Gerrit en zijn neef ome Arie. De spooktocht bleek behoorlijk intensief te zijn geweest en de vis was zo lekker dat alles opging, iets wat nog nooit eerder was gebeurd.

Na het eten was het tijd om naar bed te gaan, maar zonder ouders die aandringen, was dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Onder het motto “alles mag en niets moet” bleven de kinderen lang wakker. De kampleiding kreeg het ook niet voor elkaar om ze snel in slaap te krijgen, wat wellicht een geruststelling voor de ouders is wanneer ze dit lezen, wetende dat zelfs de leiding dezelfde uitdaging ervaart als zij thuis.

Nadat een enkeling toch de ogen had gesloten (al was het maar voor even) was het alweer vroeg ochtend en met uitgestreken gezichten verschenen de uitgeputte kinderen aan het ontbijt, wat weer fantastisch verzorgd was door de dames Carolien en Ella. De kinderen aten hun buikjes vol, ongelooflijk om te zien wat ze kunnen wegstouwen nadat ze nog maar enkele uren terug de halve Noordzee hadden leeggegeten.

Aan de andere kant hadden ze het ontbijt weer hard nodig voor het afsluitende toernooi en het nemen van penalty’s. Ondanks het mindere weer was de sfeer uitstekend. Moe maar voldaan kregen de kinderen aan het einde van het evenement een tas met inhoud (want iedereen is een winnaar), met dank aan de sponsors: Club van 100, Paul Tweewielers, Groothandel VOF Verdoes, Ouwehand Vis en Quick Boys zelf.

Dankwoord

Namens het Jeugd Activiteiten Komité (JAK) willen we alle vrijwilligers en sponsors hartelijk bedanken voor hun inzet. Dankzij jullie hulp was dit evenement een groot succes. Op naar volgend seizoen, want de volgende lichting staat alweer te popelen om mee te doen.

Een volgende lichting is bij het JAK ook nodig. Dus zou u, of kent u iemand die het leuk vindt om voor de kids van Quick Boys een aantal keer per jaar leuke activiteiten te organiseren, stuur dan een mail naar: janguijt@quickboys.nl en meld u aan of vraag wat informatie op bij hem.