Gehavend Jong Quick Boys boekt knappe zege

Voor speelronde 8 stond de thuiswedstrijd tegen Jong De Treffers op het programma. In de najaarscompetitie van de 4e divisie betekend dat, dat de returnwedstrijden alweer begonnen zijn. Begin september wist Jong Quick Boys knap met 2-0 te winnen in Groesbeek. In de aanloop naar deze wedstrijd kende Jong Quick Boys een volle ziekenboeg, maar liefst 7 spelers ontbraken aan de aftrap wegens blessures of ziekte. Op de ranglijst stonden de bezoekers 2 punten boven Jong Quick Boys. Het beloofde dus op voorhand een interessante ontmoeting tussen beide ploegen te worden.

Jong Quick Boys – Jong De Treffers

Om half 3 werd er op veld 4 afgetrapt en was het in de openingsfase Jong Quick Boys dat meer op de helft van de tegenstander was te zien. Echter kwam Jong Quick Boys niet verder dan een handvol corners die niet verzilverd wisten te worden. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en gaven de eerste helft niks cadeau. Zo was het ook geen verassing dat er met een 0-0 ruststand de kleedkamers opgezocht werden.

De tweede helft startte Jong Quick Boys begon zeer sterk. In de 46e minuut was Jip van den Essen al dichtbij de openingstreffer, alleen zag hij zijn poging op de buitenkant van de paal terecht komen. Gelukkig hoefde Jong Quick Boys vervolgens niet lang te wachten op het eerste doelpunt. Het was Sem van Duijn die 1 op 1 met de keeper de bal overtuigend in het doel schoot en in de 49ste minuut Jong Quick Boys op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Jong Quick Boys had vanaf begin in de 2e helft het overwicht in de wedstrijd naar zich toe getrokken. In de 55ste minuut was het Bart Kuyt die de voorsprong verdubbelde, Bart kreeg de bal in het zestienmetergebied in zijn voeten en draaide knap weg van zijn tegenstander om vervolgens de bal beheerst binnen te schieten (2-0). Het vervolg van de 2e helft wisten Jong De Treffers ook een enkele keer gevaarlijk te worden, maar de complimenten waren toch wel voor de blauwwitte defensie, zij speelden een zeer goede en gedisciplineerde wedstrijd en Marijn van der Plas stond bij de spaarzame momenten op de juiste plek.
In de slotfase waren er ondertussen 3 spelers (Jarno, Fairo en Hadi) van Quick Boys O18 binnen de lijnen gekomen. Het slotakkoord kwam ook van deze jongens. Na een goede actie van Hadi wist hij de bal voor te geven op Jarno, Jarno wist boven zijn directe tegenstander uit te komen en de bal onderkant lat binnen de koppen. (3-0)

Volgende wedstrijd

Zo behaalde Jong Quick Boys een prima 3-0 overwinning op de Treffers. Volgende week wacht de verre uitwedstrijd naar MVV. In Maastricht in het stadion de Geusselt zal om 13:00 afgetrapt worden tussen de nummer 3 (Jong M.V.V.) en nummer 4 (Jong Quick Boys).