Standaard situaties nekken Jong Quick Boys

In tegenstelling tot veel andere teams stond er voor Jong Quick Boys op 22 oktober een reguliere competitieronde op het programma, en wel uit tegen de koploper Jong Fortuna Sittard. Jong Fortuna Sittard wist haar eerste 6 wedstrijden te winnen en stond ongeslagen bovenaan in de 4e divisie met een doelsaldo van 23 voor en 2 tegen. Jong Quick Boys wist vorige week overtuigend te winnen van Spartaan’20.

Jong Fortuna Sittard – Jong Quick Boys

Na een bijna 3 uur durende busreis stond Jong Quick Boys om 13:00 uur vol vertrouwen aan de aftrap tegen de Limburgers. De openingsfase was het allereerst aftasten van de blauwwitten, Jong Fortuna Sittard kende een licht veldoverwicht maar wist dit niet in kansen om te zetten. Naarmate de 1e helft vorderde wist Jong Quick Boys met gedisciplineerd voetbal meer in de wedstrijd te komen en kreeg het ook na een half uur spelen de grootste mogelijkheid van de wedstrijd. Een kopbal van Bart Kuyt werd ternauwernood onder de lat vandaan overgetikt door de keeper van Jong Fortuna Sittard. Deze kans en de ontstane zichtbare irritatie bij de thuisploeg gaf bevestiging dat het strijdplan met succes werd uitgevoerd en vertrouwen gaf op een mooi resultaat. De domper was daarom goed merkbaar toen in de 41e minuut de thuisploeg toch op voorsprong kwam. Een dieptebal viel tussen de verdediging en keeper, de aanvaller van Jong Fortuna Sittard kon vervolgens redelijk eenvoudig de stand op 1-0 zetten. 1-0 was ook de ruststand.

In de 2e helft verloor Jong Quick Boys al snel uitzicht op een goed resultaat. In de 47e minuut wist Jong Fortuna Sittard vanuit een corner op 2-0 te komen en kwam het 10 minuten later wederom uit een corner op 3-0. Met nog een half uur te spelen ging Jong Quick Boys op jacht naar de aansluitingstreffer. In de open wedstrijd die volgde was het de thuisploeg die het overwicht hield in de kansen. Jong Quick Boys bood prima partij en probeerde nog mogelijkheden te creëren maar kwam maar een enkele keer gevaarlijk voor het doel van Jong Fortuna Sittard. 

Zo verloor Jong Quick Boys met 3-0 tegen de koploper, een terechte nederlaag voor de jeugdige blauwwitte waarbij de 2 doelpunten voor en vlak na rust een nare bijsmaak gaven. Op deze 2 cruciale momenten in de wedstrijd wist Jong Fortuna Sittard toe te slaan, waarbij Jong Quick Boys juist meer en meer in de wedstrijd kwam en goed weerstand bood.

Volgende wedstrijd

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Jong De Treffers, in eerdere ontmoeting wist Jong Quick Boys met 2-0 te winnen in Groesbeek. Om 14:30 zal er worden afgetrapt op Nieuw-Zuid.