Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 kinderen in Nederland opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden van een sportclub te betalen. Vaak zijn er genoeg regelingen om te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. Regelingen die soms onvoldoende bekend zijn bij ouders en verenigingen.

Quick Boys en ING zorgen er samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute voor dat meer kinderen kunnen voetballen. Vanaf dit seizoen beschikt Quick Boys over een financieel contactpersoon die gezinnen gaat helpen met het aanvragen van de juiste (lokale) regelingen te vinden zodat meer kinderen kunnen voetballen.

Niemand mag, om welke reden dan ook, buitenspel komen te staan

Bart van Kruistum: “Natuurlijk zien we ook helaas bij ons club sommige leden de contributie of voetbalschoenen om wat voor reden dan ook soms niet kunnen betalen en dat is treurig. Natuurlijk mogen geldzorgen niet de reden zijn waarom kinderen niet kunnen voetballen. We zijn blij dat we met hulp van Clubsponsor ING daarbij kunnen helpen.

Regelingen voor mensen met kleine beurs

Steffen van Iersel, sponsormanager ING: “Er zijn landelijk en lokaal voldoende regelingen die mensen met een krappe beurs op weg kunnen helpen om bijvoorbeeld de contributie of kleding te betalen. Sommige gezinnen weten niet goed waar ze die hulp kunnen vinden. Ons doel is dat er op zoveel mogelijk amateurclubs in Nederland een financieel contactpersoon beschikbaar komt om gezinnen te helpen en het onderwerp geldzorgen binnen de club bespreekbaar te maken. Geweldig dat Quick Boys nu ook meedoet aan het programma Niemand buitenspel door geldzorgen.”

Financiële coach

Sommige gezinnen weten niet goed waar ze die hulp kunnen vinden. Bij Quick Boys is er een financiële coach die gezinnen hierbij kan helpen, deze ING-medewerker staat onze club bij om ouders eventueel te helpen en de weg te wijzen.

Dat is waarom ook Quick Boys meedoet aan het programma Niemand buitenspel door geldzorgen van de ING. Wil je meer informatie hierover stuur dan een mailtje naar secretariaat@quickboys.nl en dan gaan we je in contact brengen.