Jong Quick Boys weet weer wat winnen is

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Spartaan’20 op het programma. Na een tweetal forse nederlagen van 5-1 was het aan de jeugdige blauwwitte de taak om deze ban te breken. Hoewel de nederlagen dezelfde uitslag hadden waren het twee totale andere wedstrijden, twee weken geleden thuis tegen Alexandria was de uitslag geen weerspiegeling van de verhouding op het veld, maar vorige week tegen F.C. Eindhoven waren de Eindhovenaren een maatje te groot.

Jong Quick Boys – Jong Spartaan ’20

Om 15:00 werd er afgetrapt op veld 4 en was het Jong Quick Boys dat sterk aan de wedstrijd begon. In de 5e minuut was het dan ook al raak, een goede uitgooi van Sem van Duijn werd door Bart Kuyt met het hoofd verlengd (1-0). Nog geen 3 minuten later was het Sem van Duijn zelf met de verdubbeling van de voorsprong, na een goede onderschepping was Sem alert voor de goal en schoot onberispelijk de 2-0 binnen. Een prima start voor Jong Quick Boys wat in het vervolg van de eerste helft ook de betere kansen bleef krijgen. Een toch wel 4 tot 6 mogelijkheden kreeg Jong Quick Boys om de score verder uit te bouwen, alleen wist geen van deze mogelijkheden te verzilveren. De bezoekers kwamen een enkele keer gevaarlijk voor de goal, mede door een goede ingreep van de sterk spelende Daniel van Duijn kon Jong Quick Boys met een 2-0 voorsprong de kleedkamers opzoeken voor de rust.

In de tweede helft had Jong Quick Boys het wat moeizamer met de bezoekers, echter de verdediging van de blauwwitte speelde een sterke wedstrijd waardoor er maar weinig kansen weg werden gegeven. Daarnaast was het Jong Quick Boys dat ook zeer regelmatig de aanval zocht. Zo was het wederom Sem van Duijn die dichtbij was, na een goede actie zag hij zijn schot op de paal belanden, ook Bart Kuyt zag zijn poging even later door de keeper gered worden. Bij de 2-0 stand moest Jong Quick Boys alert blijven maar wist het de bezoekers van score af te houden. In de 81e minuut werd de wedstrijd definitief beslist, Daan Luyten wist met een goede steekbal Sem alleen voor de keeper te zetten, Sem wist wel raad met deze kans en schoot beheerst de 3-0 binnen. In de slotfase kwam Jong Quick Boys verder niet meer in de problemen waardoor de goede 3-0 overwinning op Spartaan’20 een feit was.