“Ouders langs de lijn”: Voetbalplezier beleef je samen

Voetbalplezier beleef je samen!

Langs de lijn enthousiast meeleven met een wedstrijd van je kroost, juichen wij van harte toe. Maar in de praktijk blijkt het soms nog best lastig te zijn om op een juiste manier om te gaan met de spanning, betrokkenheid en het enthousiasme die bij een sportwedstrijd komt kijken.
We vervallen vaak in standaard patronen, schreeuwen en roepen er vanaf de zijkant op los zonder ons af te vragen wat dit met
de spelers, het arbitrale trio, de trainers maar ook de andere supporters zou kunnen doen.
Achteraf daalt gelukkig bij velen h
et besef in dat het beleven van de wedstrijd van je oogappel misschien iets te fanatiek was en ook anders had gekund. Respect langs de lijn blijft een lastig thema daarom hebben de vertegenwoordigers van de normenen waardencommissies van de voetbalverenigingen in onze gemeente opnieuw de koppen bij elkaar gestoken en schudden via deze weg weer aan de spreekwoordelijke (appel)boom.

Week van respect van 7 t/m 13 november

Rond de Nationale ‘Week van Respect’ zal er op zaterdag 5 en 12 november van 8.00 –12.00 uur aan de bezoekers van de jeugdwedstrijden op de 5 sportparken een flyer en een appel uitgedeeld worden. De flyer geeft wat ‘lijntips’ voor jou als liefhebber langs de lijn.

De ca. 3000 appels, welke gesponsord worden door Van der Mey Quality Food & Vegetables, worden uitgereikt onder het ludieke motto ‘Appel in de mond is goed voor het spel en ook nog gezond!’.

Hoe verder na de week van respect?

Uiteraard hopen we dat deze actie zijn vruchten af zal werpen op u als supporters en dat wanneer u terugvalt in oude patronen weer even terugdenkt aan deze actie. Ook hopen wij dat u elkaar op een nette manier kan/zal corrigeren wanneer u dit meemaakt, zodat de zaterdag voor iedereen een pleziertje blijft. In de loop van dit voetbalseizoen komen we nog een keer terug op dit onderwerp maar voor nu hopen wij dat deze actie al zijn vruchten af zal werpen.

De Normen-en Waarden Commissies
van alle voetbalverenigingen binnen de gemeente Katwijk.