Jong Quick Boys rijdt 456 km voor een knap punt

Na een busreis van 228 kilometer betraden de jeugdige blauw-witten het stadion de Geusselt voor de wedstrijd tegen Jong MVV. In de eerdere ontmoeting op Nieuw-Zuid wist Jong MVV de winst te pakken (1-2). Ondanks deze verliespartij was de wedstrijd er eentje waar vertrouwen uit geput kon worden omdat Jong Quick Boys in de 2e helft wist te overtuigen en meer had verdiend.

Jong MVV – Jong Quick Boys

Jong Quick Boys begon scherp aan de wedstrijd, terwijl de rookpluimen van de sfeeractie van de thuisploeg nog het zicht beperkte liet Jong Quick Boys zich al zien voor het vijandelijke doel. Een tweetal kopkansen van Ibrahim Gassama en Mathijs Heeringa hier had de keeper van Jong MVV nog weinig inspanning voor nodig, vervolgens zag Jip van Essen zijn schot gered worden door de keeper van Jong MVV. Het gaf wel aan dat de verre reis niet voor niets was afgelegd. Naarmate de eerste helft vorderde wist Jong MVV een enkele keer met goed combinatiespel gevaarlijk te worden maar de blauwwitte defensie wist goed stand te houden.

In de tweede helft wist Jong Quick Boys weer enkele mogelijkheden te creëren maar was het de thuisploeg dat de score opende. Vanaf de zijkant wist Jong MVV gevaarlijk te worden en met een goede voorzet wist de spits van Jong MVV de stand op 1-0 te zetten. Jong Quick Boys gaf zich echter niet verloren en ging op jacht naar de gelijkmaker. In de 58e minuut leek Jong Quick Boys vanuit een corner op gelijke hoogte te komen, het was discutabel of de kopbal voor of achter de lijn was geweest maar de scheidsrechter besloot van niet. In de 60e minuut was het invaller Borg Knijnenborg die zijn eerste balcontact bijna direct verzilverde, zijn poging werd geblokt maar Bart Kuyt was alert en wist van dichtbij de bal het laatste zetje te geven en zo de gelijkmaker binnen te schieten. Een leuke en spannende 2e helft volgde waarin beide ploegen zich regelmatig voor het vijandelijke doel lieten zien. In de slotfase was Jong Quick Boys met een snelle uitval nog dichtbij de overwinning, echter was de voorzet van Sem net te hoog voor Bart Kuyt.
Gescoord werd er niet meer waarin Jong Quick Boys met gemengde gevoelens het veld afstapte. Tevreden over het gelijkspel maar ook wel wat lichte teleurstelling dat de wedstrijd uiteindelijk niet in winst omgezet was omdat die mogelijkheden er wel waren geweest. De gelukkigste had de winst kunnen pakken maar de 1-1 eindstand betekende dat Jong Quick Boys met 1 punt weer huiswaarts keerde.

Volgende wedstrijd

Volgende week wacht op sportpark Nieuw-Zuid de thuiswedstrijd tegen Jong Westlandia. Om 15:00 uur staat de aftrap op veld 1 gepland mits het weer dit toelaat in deze tijd van het jaar.