Klinkende overwinning voor Jong Quick Boys

Op een zonovergoten sportpark Nieuw-Zuid nam Jong Quick Boys het op tegen Jong Westlandia. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen bleef het onbeslist (1-1). De prima grasmat van het hoofdveld was het decor voor de wedstrijd.

Jong Quick Boys – Jong Westlandia

Jong Quick Boys had een prima start van de wedstrijd, na 25 seconden was het Jip van den Essen met de razendsnelle voorsprong, na een goede steekbal van Sem van Duijn kon Jip alleen op de keeper afgaan en schoot de bal overtuigend langs de keeper (1-0). Zo’n vroege voorsprong bracht Jong Quick Boys in het zadel en hield in de openingsfase duidelijk het overwicht in de wedstrijd. Dat het na 7 minuten dan ook 2-0 werd was geen verassing, een corner van Jouke Vlieland werd door een verdediger van Jong Westlandia in het eigen doel gekopt. Een heerlijke start voor de jeugdige blauwwitte die in het vervolg ook de nodige mogelijkheden kregen, zo waren Sem en Jouke dicht bij een treffer, maar zagen zij hun pogingen oog in oog met de keeper niet resulteren in een doelpunt. In de 23e minuut was het wel weer raak, na een goede vooractie tussen Bart Kuyt en Sem van Duijn werd Ibrahim Gassama in het zestienmetergebied aangespeeld, Ibrahim zag vervolgens zijn poging gered worden, echter was Bart Kuyt alert en wist van dichtbij de 3-0 op het scorebord te zetten. Na een prima eerste kwart van de wedstrijd bleef ook Jong Quick Boys in het vervolg van de eerste helft het veldoverwicht behouden, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

In de tweede helft begon de wedstrijd gelijk opgaand en wist Jong Westlandia in de 53e minuut iets te terug te doen. Nadat eerst een schot op de paal bellande was de rebound wel raak (3-1). De reactie van Jong Quick Boys liet kort op zich wachten. In de 55e minuut was het Jouke Vlieland die na een goede actie de bal beheerst binnen schoot (4-1). Jong Quick Boys controleerde met vlagen prima de wedstrijd en vond een enkele keer de Westlandse doelman op hun pad om de score nog verder uit te breiden. Waarbij een compliment aan de blauwwitte defensie ook op zijn plaats is, ook deze wedstrijd speelde zij namelijk weer zeer gecontroleerd en hadden de controle over de aanvallers van Westlandia. Het slotakkoord was voor invaller Jeroen van der Plas, nadat Bart Kuyt de bal goed verlengde wist Jeroen in de 75e minuut met een bekeken lob de bal over de doelman de stand op 5-1 te brengen.

Volgende wedstrijd

Met een klinkende 5-1 overwinning weet Jong Quick Boys een goed vervolg te geven aan eerdere 2 wedstrijden (winst op de Treffers en gelijkspel uit tegen MVV). Volgende week wacht de ontmoeting uit tegen Alexandria’66 en de eerstvolgende thuiswedstrijd is op 26 november tegen Jong F.C. Eindhoven.