Overtuigende zege Jong Quick Boys op Jong Alexandria’66

Op zaterdag 19 november stond de uitwedstrijd tegen Jong Alexandria’66 op het programma. Beide ploegen ontliepen elkaar op de ranglijst maar nauwelijks met twee punten in het voordeel van Jong Quick Boys. Echter ging de winst in de eerste ontmoeting tussen beide ploegen naar Jong Alexandria’66 (1-5). Het beloofde een interessante wedstrijd te worden waarin Jong Quick Boys wat recht had te zetten na de eerdere geflatteerde nederlaag

Jong Alexandria ’66 – Jong Quick Boys

Jong Quick Boys begon goed aan de wedstrijd, waarbij in de 2e minuut de keeper van Jong Alexandria’66 al van dichtbij moest redden op een poging van Ibrahim Gassama. Onder koude weersomstandigheden was er in de 7e minuut wel reden tot juichen. Sem van Duijn wist de bal in het zestienmeter gebied te brengen waarna Borg Knijnenburg de bal beheerst achter de keeper schoot (0-1). Even later leek Bart Kuyt de voorsprong te verdubbelen maar zijn kopbal kwam via de onderkant van de lat terug het veld in. Ondanks dat Jong Quick Boys in de eerste fase meer kansen creëerde had het wel moeite om dit ook in veldoverwicht om te zetten. In de 18e minuut was het bij de eerste echte grote mogelijkheid voor de thuisploeg gelijk raak. De aanvaller van Jong Alexandria torende boven iedereen uit en wist met een geplaatste kopbal de stand gelijk te trekken (1-1). Tot een ruim half uur spelen ging de wedstrijd gelijk op. Jong Quick Boys werd naarmate de rust dichter bij kwam wel sterker. Dit overwicht werd voor rust nog omgezet in doelpunten. Het was allereerst in de 39e minuut Sem van Duijn die de stand op 1-2 bracht, na een goede actie van Borg wist Sem met een knap geplaatste boogbal de bal in de verre hoek over de keeper te schieten. Nog geen 3 minuten later was het de beurt aan Bart Kuyt, uit een corner nam Bart de bal uit de lucht op zijn slof en schoot de bal beheerst in de verre hoek (1-3). Jong Quick Boys was ontketend en het was 2 minuten later wederom raak, na een goede actie van Jouke Vlieland was het Borg die zijn 2e van de middag maakte en zo de ruststand op 1-4 bepaalde

Met een riante voorsprong begon Jong Quick Boys aan de tweede helft. Jong Alexandria’66 probeerde wel meer aan te dringen maar wist zich geen grote kansen te creëren. Het was ook aan Jong Quick Boys, dat de wedstrijd controleerde, dan ook om de score nog verder uit te breiden. Sten Schaap wist met een goede steekbal Sem alleen voor de keeper te zetten, 1 op 1 met de keeper wist Sem de bal voorbij de keeper te schieten (1-5). De wedstrijd was beslist maar het was uiteindelijk in de 83e minuut aan Bart om net zoals Sem en Borg zijn tweede van de middag te maken en de 1-6 op het scorebord te zetten. Jong Alexandria’66 was dan wel verslagen maar het was wel aan Marijn van der Plas om eenmaal fraai redding te brengen op een schot vanaf de rand van het zestienmeter gebied.

Volgende wedstrijd

Zo won Jong Quick Boys overtuigend met 6-1 van Jong Alexandria’66 en staat het nu op een gedeelde 3e plaats samen met Jong M.V.V.. Aankomende zaterdag 26 november komt runner-up Jong F.C. Eindhoven naar sportpark Nieuw-Zuid. Om 15:00 zal er afgetrapt worden. Gezien ons eerste elftal een verre en late uitwedstrijd speelt, de ideale gelegenheid om de talenten van Jong Quick Boys in actie te zien in de topper tegen Jong F.C. Eindhoven