Jong Quick Boys kan geen vuist maken tegen Jong F.C. Eindhoven

Op 26 november stond de thuiswedstrijd thuis tegen Jong F.C. Eindhoven op het programma. Een lastige thuiswedstrijd voor de jeugdige blauwwitte, in de eerdere wedstrijd in Eindhoven kon Jong Quick Boys geen vuist maken en verloor kansloos met 5-1. Jong Quick Boys wist echter in de laatste 4 wedstrijden maar liefst 10 punten te behalen.

Jong Quick Boys – Jong F.C. Eindhoven

Vanaf het eerste fluitsignaal liet de ploeg uit Eindhoven zien dat zij niet voor niets op de 2e plaats stonden, de bezoekers hadden grotendeels het veldoverwicht en het was in de openingsfase vooral tegenhouden voor Jong Quick Boys. Zonder al te grote kansen weg te geven wist Jong Quick Boys goed stand te houden. Naarmate de eerste helft vorderde kwam jong Quick Boys met vlagen meer aan balbezit, maar het was Jong F.C. Eindhoven die licht het overwicht hield. Echt grote kansen bleven uit tot aan de laatste 5 minuten voor rust, uit een snelle uitval was het allereerst Geert van der Bent die zijn poging door de keeper over getikt zag worden. Kort erna waren het de bezoekers met de grootste kans voor de openingstreffer, een poging van dichtbij kwam onderkant lat terug het veld weer in. Met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht voor de rust.

In de 2e helft kwam Jong Quick Boys goed uit de kleedkamer en maakte het Jong F.C. Eindhoven lastiger. Zo kreeg Levi van Duijn in de 49e minuut een goede mogelijkheid maar zag zijn poging naast het doel eindigen. In de 57e minuut kwamen de bezoekers iet wat gelukkig op voorsprong, waarbij iedereen aan de kant van Quick Boys dacht aan buitenspel besloot de scheidsrechter anders en negeerde zijn grensrechter, Jong F.C. Eindhoven wist optimaal te profiteren van deze buitenkans en uit een voorzet wisten ze de stand op 0-1 te brengen. Jong Quick Boys kende een lastige fase en vier minuten later was het wederom raak. Uit een corner was Jong F.C. Eindhoven alert in de rebound en kon zo de voorsprong verdubbelen naar 0-2. Jong F.C. Eindhoven trok het overwicht weer naar zich toe en mede dankzij goed keeperswerk van Marijn van der Plas bleef de schade beperkt, een vrije trap van randje 16 metergebied wist hij knap uit de bovenhoek te halen en met hulp van de paal werd een grotere achterstand bespaart. Jong Quick Boys was strijdbaar maar kon geen vuist maken tegen Jong F.C. Eindhoven. In de 74e minuut was het nogmaals raak voor de bezoekers, uit de scrimmage kreeg Jong Quick Boys de bal niet weg en was het Jong F.C. Eindhoven dat van dichtbij met wat geluk de 0-3 binnen kon schieten.

Volgende wedstrijd

De 0-3 was ook de eindstand, een terechte nederlaag waarbij Jong Quick Boys met vlagen prima weerstand kon bieden, maar de bezoekers het geluk afdwongen in de details. Komende zaterdag reist Jong Quick Boys af naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Jong Spartaan’20.