Quick Boys JO9-1 – v.v. Katwijk JO9-1

Zaterdag 26 november stond voor de tweede keer in competitieverband een derby tegen de leeftijdsgenoten van v.v. Katwijk op het programma. Na een 1-7 winst in de eerste fase van de competitie was de JO9-1 zaterdag gastheer voor de bezoekers van de Krom.

Het werd een echte derby, de bezoekers zorgden ervoor dat de blauwwitten moeilijk aan voetballen kwamen. Een feller Katwijk zorgde in het eerste kwart van de wedstrijd voor wat moeilijkheden bij Quick Boys, desondanks was het Sil Pluimgraaf die in de 10e minuut tegen de verhouding in de score opende.
In het tweede kwart wist Quick Boys de mouwen meer en meer op te stropen, zodat het ook voetballend beter in de wedstrijd kwam. Beide teams hielden elkaar in het tweede kwart goed in evenwicht.

In het derde kwart ging de strijd onverminderd verder. Fel, maar vriendschappelijk kregen beide teams kansen. Waar keeper Sem, Quick Boys met een paar goede reddingen op de been hield en v.v. Katwijk het geluk van de lat had, was het alsnog Luuk van Tol die de marge naar 2 schoot na een mooie aanval. Vlak daarna kregen Luuk en Lichairo nog 2 hele grote kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Een paar minuten voor tijd bracht Katwijk door een goede goal de spanning terug in de wedstrijd. Gelukkig maar voor even, want na een lange bal van de keeper van Katwijk blokte Daan van den Oever de bal welk over de keeper het doel in ging. De overwinning kwam niet meer in gevaar. Een lastige wedstrijd met veel strijd, waarbij de punten op Nieuw Zuid bleven.

Dit betekende de vierde overwinning op rij in de tweede fase van de Hoofdklasse. De komende twee weken staan nog twee leerzame wedstrijden tegen Voorschoten ”97 en R.C.L. op het programma, waarna de JO9-1,2, en 3 weer opnieuw “gehusseld” worden.